5-те места в България, които НАИСТИНА лекуват (СНИМКИ)


5-те места в България, които НАИСТИНА лекуват (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Никак не са малко разказите на хора, които са посетили дадено място и след това твърдят, че са се изцелили от болестите си. Някои от нас силно вярват на тези истории, други - не, но истината е, че действително съществуват места по света, а и у нас, които притежават специална енергия. А вие чудили ли сте се кои са те?

5-те места в България, които имат силата да лекуват

Сълзите на Леденика

Сълзите на Леденика

Вярването гласи, че водата, която капка по капка пълни коритото на каменната чешма, е лечебна и сбъдва желания. Водата в пещерата има силата да сбъдва желания и да лекува неизлечими болести. Единственото, което трябва да направите, ако имате проблем, е да отпиете или да намокрите очите си.

Руската църква в София

Руската църква

Изненадани ли сте, че едно толкова чудодейно място се намира в самия център на София? В Руската църква има обособена специална стая, в която се оставят най-съкровените желания, които обаче трябва да са написани на лист, за да се сбъднат. Хората споделят, че са се излекували от много страшни заболявания след посещението на църквата.

Скалният параклис в град Трън

Скален параклис в Трън

Издигнатият в скалите параклис Света Петка над град Търън, бил дом на светицата. Поклонници казват, че водата в храма е чудотворна – тя помага на слепи да прогледнат и на умиращи да се върнат обратно към пълноценен живот.

Тракийското светилище Скрибина

Светилище Скрибина

Не самото светилище, а скалната арка, която се намира в близост, е лековита. За тази арка има мълва, че изцерява безнадеждно болни хора.

Пещерата Света Марина

Света Марина

Пещерата Света Марина се намира в непосредствена близост до едно от нестинарските села в Странджа планина. Ежегодно в нощта срещу 17-ти юли вярващи отиват да преспят там, за да намерят спасение от болките и проблемите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама