"Вълшебното дете" - как да възстановим творческата интелигентност на децата


"Вълшебното дете" - как да възстановим творческата интелигентност на децата
Снимка: изд. Изток Запад

"Вълшебното дете" е класическа творба, поставила под съмнение съвременните схващания за раждането, възпитанието и обучението на нашите деца. Сега нейните дръзки идеи за това как западното общество възпрепятства детското развитие и какво можем да направим в тази ситуация са по-актуални от всякога. От мига на своето раждане според Джоузеф Пиърс детето има само една грижа: да се учи. Неговата детска площадка е тази планета и нищо не трябва да застава на пътя на играта. Системата ум-мозък е проектирана да развие изумителни способности, но за тази цел бебето и детето трябва да изградят знание за света такъв, какъвто е в действителност. Вместо това децата растат с една обременена от тревожност представа, която родителите и обществото несъзнателно им натрапват.

Развивайки идеите на международно признатия детски психолог Жан Пиаже, Пиърс прави връзка между нарастването на случаите на аутизъм, синдром на дефицит на вниманието, детска шизофрения и самоубийства на деца и юноши с грешките, които се допускат в отглеждането и образованието. След това ни показва как да възстановим удивителното богатство на творческата интелигентност – вълшебство, което е рождено право на всяко човешко същество.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама