Рошав кок - как да го правите като професионалист (ВИДЕО)


Рошав кок - как да го правите като професионалист (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Тазгодишният акцент върху по-естествената, лесна стилистика на косата проправи пътя за завръщането на рошавия кок. Той е практичен и идеален за лятото. Ето как да го правите като професионалист.

Създайте текстура

Стегнатите кокове просто изглеждат остарели. Работете с коса, която не е прясно измита. Не искате скърцащо чиста коса, защото търсите формата, която идва след няколко дена. Рехавата и мека текстура е това, което прави кока модерен. Ако току-що сте измили косата си обаче, все още можете да пресъздадете част от тази текстура. Не бъдете твърде прецизни със сешоара си - грубо изсушете косата си с ръцете си и след това нанесете оформящ продукт по дължините, за да създадете същата текстура.

Вижте още: 3 летни идеи за прическа с кок

Добавете меки вълни

Можете да създадете още повече текстура с помощта на маша, която има допълнителното предимство да създава някаква форма около темето. Малко височина в тази зона изглежда наистина красиво, но отново, не искате нищо твърде прецизно. Разделете косата си на доста големи части, поне няколко сантиметра, така че да създадете вълни вместо стегнати къдрици. Започнете да навивате всяка част в различни посоки, като оставите частите коса около лицето си за последно.

Леко прибиране назад

Приберете косата си назад на опашка, позиционирайте основата ѝ там, където искате да седи кокът ви. Независимо дали е завъртян на горен възел, вързан на тила или закрепен на средна височина, всяко поставяне е подходящо – но ниският кок има малко по-спокойно усещане. С помощта на малък гребен или четка срешете самата опашка, за да стане по-обемна. Това ще придаде на кокчето ви повече плътност. Леко пригладете страните на конската опашка, след което я завъртете около основата във форма, наподобяваща кок. След като е на място, закрепете с фиби със същия цвят като косата ви.

Вижте още: Защо италианският боб от 60-те е хит точно сега (СНИМКИ)

Рамкирайте лицето си

Разхлабете няколко кичура около линията на косата си и ги оставете да падат свободно, така че да рамкират лицето ви. Последната стъпка е да напръскате всичко с лак за коса. Всеки спрей със средно задържане и незалепващо покритие ще свърши работа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама