"Моята луда седмица с Тес" - Mamma Mia! за млади читатели


"Моята луда седмица с Тес"  - Mamma Mia! за млади читатели
Снимка: Издателство "Изида"

„Моята луда седмица с Тес“ от Анна Волц е един от най-любимите романи за млади читатели в Нидерландия, радващ се на неизменен успех.

Сюжетът 

По време на слънчева ваканция на нидерландския остров Тексел Самуел среща необикновено момиче на име Тес. Той бързо се включва в странен план, който Тес е измислила, за да може да опознае баща си, който няма представа, че тя съществува. Поканила го е на острова и възнамерява да го тества една седмица, за да види дали наистина иска да го има за баща. Но разбира се, всичко се обърква.

Сюжетът е наситен с приключения, мистерии, загадки, неочаквани обрати, гонитба из дюните, фалшива самоличност, психологическо напрежение, истински съспенс – да, условно, можем на шега да наречем романа „трилър за млади читатели“. Но в него присъства и обичайната за писателката романтика - чувствителността, нежността, първите сърдечни трепети, влюбването... Както и най-актуалният аспект на сложната тема за отношенията родители-деца. Твоят личен избор, който определя кой може да ти бъде баща и кой - не. И защо. И разбира се, има я задължителната нотка хумор, която ни позволява с лекота да приемем дори и най-абсурдните ситуации!

За авторката 

Нидерландската писателка Анна Волц (1981 г.) е сред най-ярките автори, дръзко навлизащи в най-актуалните за младото поколение теми.

Вече е публикувала двайсет и шест творби за деца и юноши, преведени на много езици. Те радват и интригуват младите читатели, завладяват ги с тръпката от приключението, неочакваните обрати, силните емоции, симпатичните герои. Но книгите на Анна Волц са четени и ценени също и от възрастни, защото разказват за сериозни неща по неочаквано свеж и забавен начин, на хубав, кристално чист език, с нотки хумор и психологическа дълбочина.

Любимите ѝ теми са сложните семейни отношения, грешките на родителите, бунтът на младите, първите емоционални трепети, приятелството, стремежът да бъдеш разбран. Многопластови, тези творби са далеч от повърхностното и инфантилното. Напротив, те смело ни изправят пред различни екзистенциални въпроси, най-големият от които, разбира се, е как да се справим с онова чудно, загадъчно и сложно нещо, наречено живот. Как да израснем, да се изградим, да открием себе си.

За творчеството си за деца Анна Волц e получавала много престижни отличия: „Златното перо”, „Сребърното перо”, наградата „Теа Бекман”, белгийската „Малкият Сервантес”. На българските читатели е позната с романите си „Сто часа нощ” и „Гипс”.

Анна Волц живее в Лондон, понякога в Ню Йорк, често и в родината си, Нидерландия. Израсла е в семейство на журналисти – дъщеря е на публициста Волт Волц, главен редактор на водещия ежедневник "Ен Ер Се Ханделсблат" в Нидерландия. Може би именно това е допринесло за интереса й към най-актуална за обществото тематика?

Нейни произведения са филмирани с голям успех.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама