Вижте какво се случва с тялото ви като крещите и никога повече няма да го правите


Вижте какво се случва с тялото ви като крещите и никога повече няма да го правите
Снимка: iStock

Ако смятате, че гневът е страшен за този, върху когато се излива, то нямате представа колко вреден е за човека, който вика.

Днес ви представяме 3 неподозирани неща, които стават с тялото ни, когато крещим.

1. Пулсът се ускорява, а кръвното се вдига 

Може би са ви казвали, че като започнете да крещите се зачервявате и вените на лицето ви изскачат. Това за съжаление не става, за да имате по-драматичен и страшен вид, а защото вдигате кръвно и ускорявате пулса. Освен това дишате по-тежко и по-бързо. Това пренася кислород и хранителни вещества до основните ви органи. В някои случаи може да забележите, че ръцете и краката ви са по-студени от обикновено.

2. Удар по имунната система

Изследователите са открили, че дори припомнянето на разгорещен спор, който сте имали в миналото, ще намали имунната ви защита за 6 часа. И това е особено вярно за хора, които обикновено са спокойни и гневът е рядкост за тях. Хората, които се ядосват много лесно, може да забележат, че се разболяват по-често, тъй като имунната им система е по-слаба.

Вижте още: Как да предпазим бебето в големите жеги

3. Крясъците удрят паметта ви

Сигурно ви се е случвало след скандал някой да ви каже, че не си спомня какво ви е казал. Не си мислете, че това е оправдание, с което човекът, който ви е нагрубил, иска да се измъкне. По време на гняв мозъкът ни дава сигнал за освобождаването на ударна доза хормони, която понякога причинява амнезия.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама