Тези подправки ще ви помогнат да се отървте от излишните килограми


Тези подправки ще ви помогнат да се отървте от излишните килограми
Снимка: iStock

В народната медицина подправките са на голяма почит и намират широко приложение. Нашите баби са си приготвяли всякакви отвари от различни подправки, а ефектът им се е доказал във времето. Днес обаче подправките се използват главно за овкусяване на храната, което можем да отчетем като голям пропуск от наша страна, защото те имат разнообразни приложения. Могат да забързат растежа на косата и да спомогнат за подобряването на цялостното състояние на организма, откъдето произхожда и следващото им действие – помагат за регулацията на телесното тегло.

Важно е да отбележим обаче, че те сами по себе си подправките няма да окажат особен ефект на килограмите, ако не се храните балансирано и не се движите редовно.

Вижте още: Сложете тази подправка в кафето, за да изчистите тялото си от токсини и да отслабнете

3-те подправки, които помагат при отслабване

Лют червен пипер

Основното вещество, което се съдържа в лютия червен пипер се нарича капсаицин и точно то ще ви помогне да забързате метаболизма си, като естествено увеличи температурата на тялото ви. А тя от своя страна ще спомогне за горенето на повече калории и загубата на тегло.

Куркума

Активното вещество на куркумата се нарича куркумин. То има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които регулират нивата на кръвната захар и повишават телесната температура.

Кардамон

Кардамонът със своите термогенни свойства, подпомага храносмилането и абсорбирането на нутриенти от тялото и точно заради това е толкова използван от хора, които искат да свалят излишните килограми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама