Стъблената целина е една от най-мощните противовъзпалителни храни.
Тя е идеалното средство за пречистване и възстановяване на чревната лигавица. В същото време стъблената целина ни снабдява с ензими и коензими и повишава количеството на хидрохлорна киселина в стомаха, което прави храната по-лесно смилаема и не позволява загниването й.
СОКЪТ ОТ КИСЕЛИТЕ КРАСТАВИЧКИ Е ПОЛЕЗЕН, ЕТО ЗА КАКВО
Сокът от стъблена целина е и най-добрият начин за неутрализиране на амонячната пропускливост – все още неоткрито от медицината състояние, което често се бърка с чревна пропускливост (повече за това състояние можете да прочетете в първата книга на Антъни Уилям „Лечителят медиум“).
Стъблената целина подобрява и бъбречната функция, подпомага възстановяването на надбъбречните жлези, успокоява ума и повлиява на мисловните модели благодарение на съдържащите се в нея минерални соли.
Тя хидратира на дълбоко клетъчно ниво, намалявайки възможността от мигрена, помага организма при справянето с патогените, ДДТ, радиацията и токсичните тежки метали, като в същото време е неотменен помощник при стрес и поправяне на увредените ДНК.