Ползи и вреди от царевицата


Ползи и вреди от царевицата
Снимка: iStock/Guliver

Царевицата предпазва от сърдечно-съдови заболявания. Ползата на царевицата за здравето на сърцето се крие не само във високото ѝ съдържание на фибри, но и в значителното количество фолати, които тя доставя.

- Поддържа здравето на белия дроб. Консумацията на храни, богати на бета криптоксантин, оранжево-червен каротеноид, съдържащ се в голямо количество в царевицата, може значително да понижи риска от развитие на рак на белия дроб.

- Поддържа паметта с тиамин (витамин В1). Царевицата е добър източник на тиамин и осигурява около една четвърт (24%) от дневната стойност за това хранително вещество.

- Спомага за производство на енергия, дори и при стрес.

Царевицата е една от храните, най-често свързани с алергични реакции. Тези храни не трябва да се консумират в тяхната чиста, изолирана форма, за да не се задействат нежелани реакции.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама