Чай от орехови листа: 4 ползи, които ще променят живота ви


Чай от орехови листа: 4 ползи, които ще променят живота ви
Снимка: iStock

Орехът е  дърво, популярно със своите лечебни качества в целия свят, което дължи славата си на факта, че различни негови части  могат да бъдат използвани за лечение на различни здравословни проблеми. Снабден с основни хранителни вещества, антиоксиданти и фитохимикали, този чудотворен чай предлага редица предимства за цялостното благосъстояние.

Как да си направите чай от орехови листа?

Ореховите листа се отличават с високо съдържание на витамин С и флавоноиди. Запарката от орехови листа се препоръчва при много проблеми на храносмилателната система, като: възпаление на стомаха и червата, диария запек, повръщане, симптоми на отравяне. Ето за какво още ще ви помогне чаят от орехови листа. 

Вижте още: Как да правите фаст през различните етапи от менструалния си цикъл

1. Подпомага здравето на сърцето

Редовната консумация на чай от орехови листа може да насърчи здравето на сърдечно-съдовата система. Съдържанието на антиоксиданти в чая помага за предотвратяване на окисляването на LDL (лошия) холестерол, като по този начин намалява риска от образуване на плаки в артериите. Той може също така да спомогне за понижаване на кръвното налягане и подобряване на кръвообращението, допринасяйки за по-здраво сърце.

2. Регулира кръвната захар

Чаят от орехови листа е показал потенциал за регулиране на нивата на кръвната захар. Проучванията показват, че чаят може да повиши чувствителността към инсулина, като по този начин помага за справяне с диабета. Въпреки това е важно хората с диабет да се консултират със своя доставчик на здравни услуги, преди да включат чая от орехови листа в ежедневието си.

3. Подсилва имунитета

Наличието на различни биоактивни съединения в чая от орехови листа може да помогне за укрепване на имунната система. Редовната му консумация може да засили защитата на организма срещу често срещани заболявания, като подпомага имунния отговор.

4. Помощ за релаксация и сън

Чаят от орехови листа притежава леки седативни свойства, които могат да насърчат релаксацията и да подобрят качеството на съня. Често се консумира преди лягане, за да спомогне за постигането на спокоен нощен сън.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама