Традиция и новаторство от Lanven за Пролет/Лято 2018


Традиция и новаторство от Lanven за Пролет/Лято 2018
Снимка: Getty Images/Guliver

Френската модна марка Lanven представи колекцията си за Пролет/Лято 2018 на Седмицата на модата в Париж.

Артистичният директор Оливие Лапидюс има тежката задача да осъвремени и възроди модната къща. Той заложи на колекция в изчистен стегнат стил, ориентиран към младите хора.

Въпреки че разполагаше само с един месец, за да подготви колекцията, дизайнерът успя да прикове интереса на публиката към модната къща.

Лапидюс облече моделите в рокли с щампи на логото Lanven, а също така в изчистени черни рокли и в тоалети с ефектни колани.


"Това не е моя колекция, това е колекцията на Жан Ланвен. Аз съм само пратеникът", коментира той работата си за модния гигант.

Марката Lanven е основана през 1889 г. от Жан Ланвен и е най-старата все още действаща парижка модна къща. През юли Лапидюс бе поканен да се присъедини към нея от китайската бизнесдама Шао-Лан Вън, която е главен акционер в Lanven. Той трябваше да заеме мястото на Бушра Джарар и да подобри финансовите резултати.

"Ако започваш от нулата, трябва да направиш нещо доста динамично", смята дизайнерът, който наскоро основа своя собствена модна къща в интернет.

Авангарден стил и внедряване на високи технологии в модата са отличителните черти на новия артистичен директор на Lanven,  който се очаква да обнови марката и да я направи по-конкурентоспособна.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама