5 съвета как да се обличате като скандинавка


5 съвета как да се обличате като скандинавка
Снимка: iStock

Модните столици винаги са били популярни със своите безупречно добре облечени граждани. Скандинавците обаче доста изненадващо се издигнаха до световна слава със своя отличителен стил. И така, как скандинавският стил успя да се конкурира с италианския и френския? Отговорът се крие в способността на скандинавките да съчетават простота и автентичност по лесен начин. Ето няколко ключови съвета по скандинавски стил, които ще ви помогнат да го разберете по-добре.

1. Минимализъм с изявление

Скандинавците са известни със своята опростена елегантност и стилен минимализъм. Наблегнете на непреходните елементи с ефектни детайли, за да копирате тази вечна естетика. Пастелните цветове, както и бежовото, черното и бялото са най-обичаният избор на тези дами. Можете да разчупите монотонността с изящни аксесоари като шалове и колани.

2. Много черно

Един от най-разпознаваемите скандинавски модни съвети е черният цвят. Тези жени обожават най-тъмния цвят от спектъра, тъй като той е отражение на прословутия минимализъм. Тук не става дума да сте облечени от горе до долу в черно, а да имате арсенал от черно кожено яке, панталон и пуловер в гардероба си, тъй като тези артикули предлагат безкраен избор на стил.

3. Много слоеве

Скандинавският климат може да бъде доста неприятен, така че слоевете са верни помощници. Кашмирени пуловери под рокли, жилетки над ризи, овърсайз пуловери над рокли - това са само някои от скандинавските модни съвети, които можете да заимствате през по-студените месеци.

4. Ярки цветове

Макар да са верни фенове на черното, те не се плашат и от ярките цветове. Всъщност, color block е един от най-рисковите скандинавски модни съвети, но пък тяхна запазена марка. Не се страхувайте от ярките нюанси.

5. Спортни елементи в действие

Скандинавците издигнаха спортните дрехи на следващото ниво. Точно те наложиха трендове като маратонки с вълнено палто, анцуг с пуловер и други.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама