5 от най-емблематичните чанти на всички времена (СНИМКИ)


5 от най-емблематичните чанти на всички времена (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Всеки сезон на пазара излизат все нови и нови модели дрехи, чанти и аксесоари и никак не е лъжа, че ние, жените, обожаваме да експериментираме с тях. Коя жена не обича да се чувства красива и модерна? Има обаче дрехи и аксесоари, които сякаш винаги са на мода и има защо! Днес ще си поговорим за чанти и за това, кои чанти можете да носите винаги, по всяко време и същевременно с това да сте в крачка с модата.

Да, факт е, че дизайнерските чанти са си истинска инвестиция и не всеки може да си ги позволи, но пък определено е задължително всяка жена да притежава поне една такава "вечна" чанта.

5-те най-известни дизайнерски чанти, които наистина си заслужават

Hermès Birkin

Това не е просто една от най-популярните дизайнерски чанти, тя е най-желаната сред тях от дамите. Този модел е измислен преди цели 40 години, а целта на тогавашния дизайнер на Hermès е била чанта, която да изглежда едновременно шикозна, многофункционална и утилитарна.

Chanel Classic Flap

Тази чанта, създадена от Карл Лагерфелд по по-ранния модел на Коко Шанел, през 1980-та година и е същинско бижу, което краси рамената на дамите в Париж от векове, а най-хубавото е, че продължава да го прави до днес.

Louis Vuitton Speedy

Моделът Speedy на Louis Vuitton е много популярен още преди звезди като Риана и Леброн Джеймс да ѝ станат рекламни лица. Любопитен факт е, че моделът е създаден през далечната 1930-та година, а днес е наличен в четири размера, като най-малкият от тях е направен специално по поръчка на актрисата Одри Хепбърн.

Gucci Horsebit Clutch

Тази чанта всъщност е предшественичката на така нашумялата напоследък Baguette на Fendi. „Багетата“ на Gucci обаче излиза на пазара 1970-та година, а през 2003-та моделът претърпява промени от дизайнера Том Форт и оживява отново.

Fendi Baguette Bag

Моделът набира популярност през 1990-та, докато краси рамото на Сара Джесика Паркър в сериала „Сексът и градът“. Така че, ако целта ви е да блеснете, определено заложете на този изящен диамант.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама