Топ съвети: Как да се отървете от акнето по кожата


Топ съвети: Как да се отървете от акнето по кожата
Снимка: iStock

Според изследване 9,4% от населението на света има акне под една или друга форма. Въпреки че е доста често срещано състояние, то все още кара мнозина да загубят доверие в себе си, включително знаменитости. Вместо да губите надежда, по-добре е да предприемете стъпки за лечение на причината, а не на симптомите и да се освободите от акнето.

Ето някои от най-простите съвети, които да ви помогнат да контролирате акнето по тялото си и да оставите слънцето да грее върху голата ви кожа.

1. Не оставяйте потта да остане върху кожата ви, вземете душ

Тренировките помагат много на всеки с акне, като се има предвид факта, че изхвърляте токсините и чрез потта. Но единствената грешка, която може да влоши акнето по тялото или гърба, е да оставите потта да остане върху кожата. Измийте потта и мръсотията при първа възможност и не забравяйте да изперете добре дрехите си за тренировка.

Вижте още: Ето какви са причините за акне по различните части на тялото

2. Направете ексфолирането част от грижата за кожата на тялото си

Нежен ексфолиращ скраб със салицилова киселина може да ви помогне да почистите кожата си в дълбочина и да отмиете потта, мръсотията и всичко, което запушва порите и причинява още повече акне. Освен това, ексфолирането отстранява и мъртвите кожни клетки, обновявайки кожата в процеса.

3. Преминете към дишащи материи и свободни кройки

Прилепналите дрехи могат допълнително да раздразнят кожата ви, като се търкат в порите ви и също така задържат пот и мръсотия върху кожата. Опитайте се да носите широки дрехи и изберете естествени материи вместо синтетични, за да дадете на кожата си повече място за дишане.

4. Изберете продукти за грижа за кожата въз основа на съставките

Може да харесате опаковката на продукта за грижа за кожата или дори аромата, но когато става въпрос за кожа, склонна към акне, трябва да погледнете етикетите за съставките. Освен салициловата киселина, която вече споменахме, продукти с масло от чаено дърво, кора от бяла върба и други могат да помогнат за намаляване на акнето.

5. Заложете на добра хидратация

Един от начините да помогнете на тялото си да се бори с акнето е да увеличите приема на вода. Това не само поддържа кожата ви хидратирана и ви помага да избегнете излишното производство на мазнини, но също така може да подпомогне имунната функция. Това от своя страна помага на тялото да изхвърли определени бактерии, за които се смята, че причиняват акне.

Вижте още: 5 чудотворни козметични съставки, които борят акне

6. Яжте повече противовъзпалителни и антиоксидантни храни

Тъй като акнето е тясно свързано с възпалението, един от най-лесните начини да се справите с него е като добавите противовъзпалителни храни към вашата диета. Плодовете, някои ядки, пълнозърнестите храни и бобът помагат за намаляване на възпалението в тялото и по този начин могат да намалят акнето. Ето пълен списък с противовъзпалителни храни.

7. Направете цинка и храни с нисък гликемичен индекс част от вашата диета

Изследванията показват, че богатите на цинк храни могат да намалят възпалението, свързано с акне, и също така да помогнат на кожата ви да произведе точното количество мазнина и себум. Храни като спанак, тиквени семки, стриди и пшеничен зародиш са естествени източници на цинк. Храните с нисък гликемичен индекс (ГИ) също помагат за намаляване на акнето, така че добавете пресни плодове и зеленчуци към вашата диета.

Съвети от звезди срещу акне

Що се отнася до контрола на акнето, актрисата Бри Ларсън вярва в здравословното хранене, практикува масаж на лицето с гуа ша и обича шийт маските. Тя също така е без грим у дома, като дава глътка въздух на кожата си.

Кендъл Дженър стана мишена на тролове, когато излезе на червения килим за Златен глобус 2018 с пъпки по лицето. Но Дженър смята, че акнето никога не трябва да ви пречи и сега е успяла да се справи с кожата си.

"Опитвах се да разбера толкова дълго защо кожата ми е склонна към акне. Хормони ли са? Това, което ям? Алергична ли съм към нещо? Използвам ли грешни продукти? И веднъж почувствах, че не е това, което слагам на лицето си, започнах да мисля много за диетата си и реших да премахна млечните продукти, не съвсем, обичам сирене... и това честно казано ми помогна толкова много."

Натали Портман също просто е премахнала млечните продукти и яйцата от диетата си и това ѝ е подействало благоприятно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


  • Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ...
    Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ 2024

    Животът е пътуване на непрекъснато учене, изпълнено с преживявания, които оформят нашия характер и перспектива. Ето кой е най-важният урок, който всяка зодия трябва да научи през юли 2024. Овен Огненият и авантюристичен Овен често се втурва стремглаво към нови предизвикателства. Най-големият...

  • Късметче за всяка зодия за 2 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 2 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този вторник, 2 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Никога не знаете от къде може да ви дойде късметът, днес се крие в числата от тотото. Телец Романтично ще е днес, а най-хубаво е, когато е неочаквано. Вижте още: 3 зодии със съдбовна среща през юли 2024 Близнаци Късмет...

  • Късметче за всяка зодия за 3 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 3 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за тази сряда, 3 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Голяма печалба от хазартна игра, използвайте парите разумно. Телец Пада ви се най-желаното късметче - ЗДРАВЕ! Вижте още: Най-важният урок за всяка зодия за ЮЛИ 2024 Близнаци Голяма и неочаквана...

  • Големият месечен любовен хороскоп...
    Големият месечен любовен хороскоп за ЮЛИ 2024

    Месец юли е вече тук! Научете какво очаква всяка зодия в любовен план през следващите седмици. Овен Макар "отпускарският" сезон едва сега да настъпва, вие вече се чувствате презаредени емоционално. Имате нужда от нови усещания, но пък от друга страна съвсем не ви е до романтични жестове, особено...

  • Късметче за всяка зодия за 4 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 4 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 4 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът няма да сбъдне мечтите ви, но ще ви даде смелост да го направите сами. Телец Не се страхувайте от грешките по пътя си, те ще ви направят успешни. Вижте още: Най-важният урок за всяка зодия за...

  • Хороскоп за днес, 3 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 3 юли 2024

    Научете какво ви очаква тази сряда, 3 юли 2024, според зодията.  Овен Днес, Овни, е вероятно да почувствате повишено чувство за цел и решителност. Изравняването на Марс с вашата управляваща планета разпалва вътрешния ви стремеж, подтиквайки ви да поемете отговорностите както на работа, така...

виж всички виж всички
Реклама