Тайните на фризьорите: Думите, които никога да не казвате на фризьора си


Тайните на фризьорите: Думите, които никога да не казвате на фризьора си
Снимка: iStock

Фризьорите са като магьосници: те могат да ни накарат да се почувстваме както страшно красиви и привлекателни, така и много отчаяни и разочаровани. Косата е изключително важна за това как изглежда и се чувства една жена, защото тя е рамката на лицето ѝ, нали така? От друга страна пък фризьорът може да влезе в ролята на слушател, психолог и съветник едновременно и точно поради тази причина за повечето жени посещението на салона за красота е същински ритуал.

Тази приятна рутина обаче може да се превърне в същински кошмар, ако кажете на фризьора си думите „доверявам ти се“. Вероятността да останете разочаровани от решението му е огромна. Независимо колко дълго посещавате един и същ специалист и колко сертифициран е той, всички хора имат различни виждания и няма как и откъде да знаят какво вие си мислите.

Фризьор

Всъщност за всеки фризьор е много по-лесно клиентите да отиват при него с конкретни искания, защото по този начин той има възможността да удовлетвори всяко тяхно желание, а те от своя страна да си тръгват щастливи и доволни от салона.

Какво да кажете на фризьора си, ако не сте сигурни точно какво искате

Всички сме имали моменти в живота си, в които искаме да променим нещо в косата си, но не знаем точно какво и сядаме на фризьорския стол без дори да имаме и бегла идея какво да кажем на специалиста.

И тук е моментът да бъдете откровени с него и да му кажете, че не сте сигурни какво точно искате  да направите с косата си, а след това да му разкажете какви прически харесвате по принцип. Можете също така да покажете някакви снимки на жени, чиито коси ви харесват. По този начин фризьорът ви ще има поне бегла представа за това, кое бе ви харесало и кое по-скоро не.

Вижте още: 5 неща, които не осъзнавате, че причиняват изтъняване на косата ви

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама