Спрете да правите тези 7 неща, ако имате тънка коса


Спрете да правите тези 7 неща, ако имате тънка коса
Снимка: iStock

Тънката коса е трудна за поддържане и може би си мислите, че никога няма да успеете да получите обема, който желаете. Много фактори, като стрес и лоша диета, могат да изложат слабите кичури на риск, но начинът, по който се грижите за косата си, също може да саботира целия процес.

Ето кои са най-често срещаните грешки, които могат да попречат на мечтата ви да постигнете обемна коса.

1. Събирате косата си на опашка, когато е мокра

Прибирането на мократа коса на опашка може да изглежда изкушаващо, когато бързате, но може да навреди на фините ви кичури. Влажната коса се разтяга лесно и кара краищата на кутикулите да се повдигат и да се счупват. Това вреди косата. Специалисти препоръчват внимателно да подсушите и да оставите косата си да изсъхне на въздух.

Вижте още: 5 начина да подобрите всяка прическа

2. Използвате масло за коса

Въпреки че маслата са подхранващи и овлажняващи, те не са най-добрият вариант за жени с фина коса. Маслата обикновено са твърде тежки и лесно могат да утежнят тънката ви коса. Това може да ви остави с коса, която изглежда сплескана, мазна и залепнала за скалпа.

3. Не използвате стилизиращи продукти

Ако искате да постигнете по-обемна коса, изберете стилизиращи продукти, които предлагат ефект на "задържане", като сух шампоан, спрей с морска сол или текстуриращ спрей мъгла. Те не са твърде тежки за вашата деликатна коса и могат да я направят да изглежда по-плътна, като покрият косата с полимери. Най-добре е да добавите продукти за обем в корените на косата, когато е още мокра, и след това да ги разпределите по дължината на косата.

4. Избягвате цвят

Добавянето на малко цвят може да направи чудеса за вашите тънки кичури. Създаването на контраст между светли и тъмни цветове ще даде илюзията за по-плътна коса. За да постигнете този външен вид, вашият фризьор ще изсветли няколко кичура на повърхността на косата ви.

Вижте още: 4 супер съвета от фризьорката на Бионсе и Зендая

5. Пропускате балсама за коса

Ако избягвате балсам, смятайки, че ще направи кичурите ви тежки и плоски, може да оставите косата си незащитена и повредена. Ако имате тънка коса, избягвайте да нанасяте балсам върху скалпа, тъй като той може да утежи деликатната ви коса. Вместо това покрийте косата си с балсам от средната част надолу, за да постигнете подхранена и свежа коса.

6. Използвате покривна пудра

Някои хора използват пудра за коса, за да прикрият плешиви петна, но ако правите това редовно, това може да доведе до повече косопад. Фин прах ще попадне в порите и ще ги запуши, съкращавайки живота на космения фоликул.

7. Оставяте косата си да расте твърде дълга

За хора с фина коса е по-добре да подстригвате краищата на всеки 2 месеца. Когато тънката коса стане дълга, тя има тенденция да изглежда още по-фина към краищата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама