С това масло ще забравите за сезонния косопад


С това масло ще забравите за сезонния косопад
Снимка: iStock

Страдате от сезонен косопад и не знаете как да се справите с него? А чували ли сте за маслото от репей? Е, ако не сте, задължително трябва да научите повече за ползите му, защото то със сигурност ще е нещото, което ще ви спаси от досадния косопад.

Вижте още: Бабите казват, че с тази маска ще порасте коса и на камък

Какво представлява репеят?

Растението репей е от рода на маргаритките и слънчогледите, а за лечебните му свойства се знае от векове. Всъщност това растение действа срещу възпаленията и бактериите, благодарение на химикалите, които съдържа. Освен това то се използва като диуретик и подпомага храносмилателните процеси.

Репей

Най-разпространите му свойства сред жените обаче са укрепването на космените фоликули и предотвратяването на косопада, които се дължат на маслото, извлечено от корените му. Маслото от репей помага и за възстановяването на структурата на косъма, оформянето на къдрици и увеличаването на плътността на косата. Звучи страхотно, нали?

Как да го използваме?

Маслото от корена е силно концентрирано и с него трябва много да се внимава. Едиственото, което трябва да направите е да масажирате скалпа си с не повече от 5- 6 капки от него, а след това престоите известно време с намазаната коса. Ако сте постоянни, ще се обедите в хилядите му ползи много бързо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама