С тези бюти съвети ще изглеждате по-млади


С тези бюти съвети ще изглеждате по-млади
Снимка: iStock

Искате ли да върнете часовника назад и да имате по-сияйно излъчване? Най-добрият грим за по-възрастни жени, съчетан с някои професионални съвети, ще осигури по-свежо лице - без пластични интервенции.

Никога не пропускайте овлажнителя

С напредване на възрастта кожата ни става по-суха и се появяват фини линии и бръчки. Овлажняването заключва водата в кожата, придавайки по-хидратиран, сияен и младежки вид. Нуждаете се от визуализация? Помислете за грозде – хубаво, плътно и пълно с вода – срещу стафида, която е дехидратирана и набръчкана. Ето защо тайните против стареене винаги включват овлажняване на кожата ви, преди дори да си помислите да нанесете фон дьо тен, и за предпочитане с формула, която осигурява привлекателен блясък и сериозни SPF съставки.

Събудете уморените очи с кофеин

Не е необичайно да забележите торбички под очите си с възрастта. Тъй като тъканите и мускулите около очите отслабват с времето, мазнините, които помагат за поддържане на зоната, могат да мигрират надолу, което води до подпухнал вид. Решението е нежно потупване върху околоочен крем или серум, съдържащ кофеин, който може да помогне за стягане и премахване на подпухналостта на зоната под очите. Съвет: използвайте безименния си пръст, за да го потупате внимателно, за да не прекалявате с натиска върху деликатната кожа и да причините повече бръчки.

Вижте още: Топ 5 тенденции в грима, които да опитате това лято

Отделете време да подготвите кожата

Преди дори да помислите за фон дьо тен, нанесете праймър, за да подготвите платното си. Той създава изглаждащ ефект, който ще подобри покритието и ще запази основата ви на място през целия ден. Как работи? Чрез невидимо запълване на линии, така че гримът да стои безпроблемно отгоре.

Не смесвайте масло и вода

Уверете се, че вашият праймър и фон дьо тен са с една и съща формула. Използвайте на водна основа с водна основа или на маслена основа с маслена основа. Какво се случва, ако смесите? Фон дьо тенът може да се отдели и да изглежда тромав по кожата и дори пудрата за завършване може да не успее да предпази грима от изплъзване от лицето ви. Това е като да построите къща, обяснява. Когато основата на дома не е поставена правилно, цялата къща се руши. Когато пазарувате, четенето на етикетите е от ключово значение.

Изберете фон дьо тен, специално създаден за зряла кожа

Със съзряването на кожата ви трябва да се променят и продуктите, които избирате, за да я усъвършенствате. Най-добрият грим за по-възрастни жени включва фон дьо тен, който не само маскира несъвършенствата, но всъщност работи усилено, за да помогне да се спрат признаците на стареене. Потърсете нематови продукти, които изпълняват двойно, тройно, дори четворно действие – да речем, като добавят розов блясък, интензивна хидратация, слънцезащитен крем за предпазване от петна и бръчки, ретинол и дори филтърно покритие.

Вижте още: 5 трика за руж, които незабавно ще преобразят кожата ви

Не съчетавайте фон дьо тена с лицето си

Това може да изглежда контраинтуитивно, но нищо не ви състарява по-бързо от линия, причинена от фон дьо тен, който е с различен цвят от кожата на врата ви. Фон дьо тенът трябва да бъде като безупречно, безшевно покритие, което пасва перфектно на кожата, като ви препоръчваме да намерите добра комбинация между тоновете на лицето и шията и да прелеете добре.

Нанесете грим с четка и гъба

Четките са не само най-бързият начин за нанасяне на фон дьо тен, но те придават на кожата въздушно покритие, като същевременно предпазват маслата и бактериите по пръстите ви от запушване на порите. След като нанесете фон дьо тен с разпръскващи движения с четката си, натискайки и потупвайки на малки точки, използвайте гъба за грим, за да вкарате продукта в кожата си за безпроблемно, естествено покритие. Важно е гъбата да е влажна, за да не попива грима.

Вижте още: Бюти тенденциите на TikTok: Перлена кожа (ВИДЕО)

Заложете на кремообразни сенки за очи

Прахообразните сенки се нанасят лесно, но с напредване на възрастта клепачите ни са склонни да губят еластичност и пудрите могат да подчертаят гънките. Вместо това препоръчваме да се обърнете към кремообразни сенки за очи, които се предлагат под формата на молив или стик. Те се плъзгат гладко и можете да използвате върховете на пръстите си или четките си, за да ги смесите.

Стратегически нанесете руж и бронзант

Гледайте всяко видео в TikTok за най-добрия грим за по-възрастни жени и неизбежно ще видите демонстрация за перфектното поставяне на руж, бронзант и контур. Девет от десет пъти съветът е да го държите високо върху лицето. С напредване на възрастта бузите падат. Прилагането на цвят върху горната част на бузата, а не във вдлъбнатините, ще придаде вид на по-повдигнато лице.

Не дърпайте надолу по устата си

Избягвайте да оформяте външните ъгли на устата, тъй като това може да ги издърпа надолу, да ви състари. Вместо това спрете с молива си, преди да стигнете до ъглите, и пренесете добре, като натиснете молива с пръсти. Ако искате наистина да добавите повдигане, се препоръчва да добавите малко хайлайтър или коректор около външните ъгли на устата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама