Правите вежди се зaвърнаха (ВИДЕО)


Правите вежди се зaвърнаха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Веждите може да изглеждат като незначителен детайл, неподатлив на тежестта на тенденциите в красотата, но хвърлете един поглед на изображения на хора през десетилетията и ще видите, че те са много склонни към еволюция. От ултратънки високи арки през 20-те години на миналия век до плътни и пухкави вежди през 80-те години, всяка епоха отразява собствените си идеали за красота. Днес ви представяме правите вежди – чиста, плътна и права линия на веждите с минимално извиване.

Възходът на правите вежди

Правите вежди имат плоска, хоризонтална форма с малка или никаква арка, създавайки мек, естествен вид, който следва естествената линия на костта на веждите. Това е по-дефиниран външен вид, който е в пряк контраст с извитите пухкави вежди. 

Тази тенденция за прави вежди започна да напредва в средата до края на 2010 г., особено в Южна Корея, където те бяха възприемани като младежки. Корейската бюти вълна има сила в голяма част от света, така че не е изненадващо, че тенденцията е възприета в много държави.

Вижте още: Омбре вежди: Какво представляват и как се постигат (ВИДЕО)

Със социалните мрежи и всеки, който създава собствено съдържание за грим, правите вежди станаха по-популярни. Също така много напомня на челото, вдъхновено от готика от 80-те години.

Визията е из всички социални медии в момента, но знаменитостите също имат прави вежди. Роузи Хънтингтън-Уайтли, Доджа Кет, Кендъл Дженър, Карди Би, Натали Портман и Зоуи Кравиц са с прави вежди.

Лифтинг ефект

Тенденцията за прави вежди има много предимства. Има младежката нотка, която може да придаде на нечие лице, като някои дори стигат дотам, че да го нарекат мигновен лифтинг на лицето. Веждите са като завесите към лицето, а много добре поддържаната права вежда има тенденция да повдига лицето.

Много хора бръснат опашката на веждите си, особено ако краят им е обърнат надолу. По този начин се създава възможност за рисуване или запълване на по-висока част от костта на веждите, което помага незабавно да се повдигне окото.

В сравнение с други тенденции за вежди през годините, правите вежди се считат за по-естествено изглеждащи и може би изискват по-малко поддръжка.

Създават страхотно платно за грим, особено за удължен грим на очите, като например котешко око, тъй като визуално издърпват окото нагоре.

Вижте още: 6 изпитани трика за вежди от експерти

Как да получите прави вежди

Ако вече имате цели вежди, тогава ще бъде по-лесно да ги постигнете, тъй като можете да оформите веждите по ваш вкус с пинсети.

След като създадете правилната форма, можете допълнително да дефинирате веждите си с помощта  молив за вежди. Оттам нататък ключова част от вида на правите вежди е изчеткването на косъмчетата нагоре.

Страхотен достъпен вариант, особено ако сте в движение, е да вземете чиста четка от спирала, да я използвате с продукт за коса и да изчеткате веждите си. Това също ще ви помогне да фиксирате веждите си на място.

Ако имате по-тънки вежди, вероятно ще трябва да  рисувате повече с молив, за да пресъздадете външния вид. Може да се наложи и да прибегнете до микроблейдинг.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама