Омбре вежди: Какво представляват и как се постигат (ВИДЕО)


Омбре вежди: Какво представляват и как се постигат (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Интересувате се от микроблейдинг, но предпочитате по-естествено изглеждащ вариант? Изберете омбре вежди, познати и като пудра вежди. Този перманентен грим е вдъхновен от омбре косата, където цветът избледнява от един нюанс в друг.

Ето всичко, което трябва да знаете за омбре веждите, включително какво представляват, какъв е процесът на третиране, колко дълго издържат и какви са страничните ефекти.

Какво представляват омбре веждите

Омбре веждите са перманентен грим, при който се използва или цифрова машина, или ръчен инструмент за вмъкване на малки точки от пигмент в кожата. Терминът "омбре" подчертава ефекта, при който веждите избледняват от тъмно към светло. Добавя се плътност към редки вежди, подобно на вида, който можете да постигнете с помощта на козметични пудри или моливи за вежди.

Вижте още: Какъв човек сте според формата на веждите ви

Процесът

Подобно на микроблейдинга, правенето на омбре вежди в салон може да отнеме време, пари и малко поносимост към болка. Процесът протича по следния начин: Първо веждите ви се почистват и след това се картографират с помощта на инструменти за измерване на вежди.

Оцветяване се извършва с помощта на козметична машина и игла. Иглата се движи по кожата, оставяйки малки точки. Целта е да се създадат красиви вежди, без да се причинява тежка травма на кожата, така че се препоръчва второ посещение осем седмици по-късно, за да се усъвършенстват веждите.

Каква е разликата между омбре вежди и микроблейдинг

Омбре веждите се правят с помощта на игла, която поставя малки точки пигмент върху кожата. При микроблейдинга, от друга страна, се създават индивидуални, малки чертички, подобни на косъмчета, с помощта на устройство, пълно с малки игли. И двете услуги са много популярни, но има няколко потенциални недостатъка на микроблейдинга, като увреждане на кожата и миграция на пигменти.

Колко издържат омбре веждите

Омбре веждите могат да издържат от една до три години. Тъй като пигментът се отлага в горните слоеве на кожата, той може да избледнее с времето. Омбре веждите избледняват по-бързо при тези с по-мазна кожа в сравнение с по-сухата кожа. Едно годишно подсилване на цвета може да запази вашите омбре вежди да изглеждат толкова добре, колкото и в първия ден.

Вижте още: Веждите ни издават здравословни проблеми, за които не подозираме

Странични ефекти

Страничните ефекти на омбре веждите обикновено се случват по време на лечебната фаза, която продължава от десет до 25 дни след поставянето на перманентен грим. През това време можете да изпитате потъмняване, образуване на струпеи, сърбеж, избледняване. Най-добре е да използвате продукти за последваща грижа, за да се погрижите за новите си вежди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама