Мисията възможна: Как да си направим очната линия за секунди


Мисията възможна: Как да си направим очната линия за секунди
Снимка: iStock

Не можете да си направите перфектната очна линия или пък ви отнема прекалено много време сутрин? Всъщност очната линия се прави много лесно и бързо, а най-хубавото е, че ако знаете как да си я направите, ще изглеждате винаги зашеметяващо.

Как да си направим очната линия бързо и лесно

Използвайте писалка

Ако сте начинаещи, това е типа очна линия за вас. Писалката се държи по-лесно и ще ви бъде по-удобно. Освен това, писецът ѝ е по-тънък и прецизен. С него ще ви е по-лесно да чертаете опашката.

Започнете от опашката

Очна линия

Рисувайте първо външната част на окото. Когато започвате от опашката, по-лесно ще разберете къде точно е края на линията. Този трик ще сложи край на нервите и цапането сутрин, защото двете ви очи са се получили различни.

Използвайте заострени клечки за уши

Дори и да сгрешите, с помощта на клечките за уши със заострен връх ще можете много бързо и лесно да поправите грешката. Обикновените клечки за уши зацапват цвета и вероятността накрая около очите да сте сиви е голяма.

Използвайте коректор

След като сте нарисували очната си линия, минете по дължината на опашката с малко коректор, за да може цветът ѝ да изпъкне и да я прелеете с фон дьо тена.

Подпрете ръката си

За да избегнете треперенето на ръката си и оттам кривите линии, подпрете я на бюрото или тоалетката си. Веднага ще забележите колко по-лесно се случва всичко.

Не си купувайте водоустойчива очна линия

Да, тя най-вероятно няма да се размазва толкова много в жегите, но се трие по-трудно, а това е ще бъде проблем за онези от вас, които тепърва се учат да си я рисуват. Вместо нея, вземете си обикновена, която да е матова и така гарантирано няма да имате никакви проблеми.

Упражнявайте се

Както с всичко останало, така и с чертаенето на очна линия трябва да се упражнявате. Няма да ви се получи един, два, три пъти, но на четвъртия ще се. Просто не се отказвайте!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама