Микронидлинг в домашни условия: Всичко, което трябва да знаете


Микронидлинг в домашни условия: Всичко, което трябва да знаете
Снимка: iStock

Микронидлингът повишава ефективността на вашите кремове, серуми и лосиони за лице – и може наистина да преобрази кожата ви.

Какво е микронидлинг?

На първо място, важно е да разберете разликата между професионалния микронидлинг и домашния микронидлинг. И в двата случая това е процес, при който устройство, съдържащо ултра фини игли, се използва за създаване на малки пробиви в кожата. Звучи страшно? Не е – когато се извършва от професионалист, става въпрос за създаване на контролирано нараняване на кожата, което от своя страна кара кожата да работи по-усилено, за да се самолекува. Както обяснява дерматологът д-р Денди Енгелман, "Лекото нараняване стимулира растежа на колаген, което след това подобрява външния вид на някои белези и бръчки". У дома това е още по-малко инвазивна процедура. Инструмент за микроигли като дерма-ролери създават малки "микроканали" в кожата с помощта на много по-малки игли от тези, използвани в клиниката. Целта на домашния микронидлинг е да помогне на активните съставки да проникнат по-дълбоко в кожата, което води до по-добра ефикасност на продукта. Накратко, става въпрос да гарантирате, че вашата грижа за кожата работи възможно най-интензивно.

Вижте още: Тайните за красота, които 8 звезди са наследили от майките си

Микронидлингът подходящ ли е за всички типове кожа?

Тези, които искат да се справят с признаците на стареене или да увеличат блясъка, най-вероятно ще видят ползите от микроиглата, докато тези, които имат активно акне или розацея, трябва да се избягват напълно – устройството може да разпространи бактерии около лицето или да влоши възпалението. Също така е важно да използвате правилното оборудване. Уверете се, че купувате устройство, предназначено за домашна употреба, с игли не по-дълги от 0,25 мм. И следвайте инструкциите; не се изкушавайте да го използвате по-често от препоръчаното. 

Как се прави микронидлинг у дома?

Уверете се, че инструментът за микроигли е напълно стерилизиран, преди да го използвате, и кожата ви е почистена. Първо нанесете избрания от вас серум, след това нанесете дерма ролера с нежен и равномерен натиск. Преминете върху областта с движение със звездичка: нагоре и надолу, диагонално отляво нагоре надясно и диагонално отдясно нагоре наляво. След това масажирайте остатъците от продукта в кожата и избягвайте грима за 24 часа, ако можете. Идеалното време за микронидълинг е преди лягане, така че активните вещества да могат да проникнат, докато спите. Но най-важното е да не прекалявате; повече не винаги е най-доброто, тъй като ще продължите да създавате възпаление. Придържайте се не повече от два пъти седмично.

Вижте още: 10 ежедневни неща, които тайно съсипват кожата ви

Кои продукти за грижа за кожата трябва да използвате?

Серумите за лице ще бъдат най-ефективни при доставяне на клетъчно ниво, тъй като имат най-висока концентрация на активни съставки и имат по-малки молекули, които позволяват на активните вещества да проникнат по-нататък. Помислете за хиалуронова киселина, ниацинамид и пептиди, но избягвайте ретинол и витамин С за няколко дни, докато кожата заздравее, тъй като те могат да причинят дразнене. Можете да получите сухота в процеса на подмладяване, така че се съсредоточете върху хидратиращи продукти. Прекарването на 10 до 15 минути с хидратираща маска на базата на хиалуронова киселина след микронидълинг е чудесен начин да успокоите кожата, като същевременно увеличите влагата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама