Край на хайлайтъра по скулите: Как и къде да го нанасяме (ВИДЕО)


Край на хайлайтъра по скулите: Как и къде да го нанасяме (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Спомняте ли си времето, в което хайлайтърът се появи и всички полудяха по него? Тогава слагахме толкова много от него по скулите си, че блясъкът сякаш можеше да се забележи чак от космоса. Забравете за тези времена, защото този тренд вече не е актуален – сега можем да поставяме блясък навсякъде другаде само не и по скулите.

Всъщност една от главните причини блясъкът да е навсякъде в момента е, защото той може да придаде свежест и най-вече завършеност на всяка визия. А през есенно-зимния сезон това е от особено значение заради сивото и мрачно време навън.

Вижте още: 6 тенденции, които да опитате в грима тази есен

Как да изберем правилния хайлайтър?

Този продукт е толкова функционален просто защото не ни е нужна различна формула за различните части на лицето, а напротив – можем да използваме един и същ навсякъде. Истината е, че с прахообразният хайлайтър ще получите повече блясък, докато кремообразния ще ви даде и текстура, като допълнение.

Тук обаче е важно да се отбележи, че в избора на продукт типът на кожата ви трябва да е водещ критерий. Ако например имате кожа, склонна към омазняване, прахообразните продукти ще са по-подходящи за вас. Ако пък кожата ви е по-суха, заложете на кремообразните.

Как и къде да нанасяте хайлайтър?

Ако целите погледът ви да изглежда по-буден, а акцентът да е поставен върху очите, нанасяйте от блясъка по вътрешния им ъгъл, под веждите и в средата на клепача.

Ако пък предпочитате устните ви да привличат вниманието, просто нанесете малко гланц за устни върху тях, а след това с помощта на пръстите си нанесете и малко блясък върху него. По този начин теще изглеждат много по-големи и сочни.

@evalarosaxo New obsession #makeup #makeuptutorial #makeuphacks #beauty #girls #lips ♬ original sound - bestspedup

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама