Кожата на лицето ще ви е благодарна, ако направите тези 5 неща преди лятото


Кожата на лицето ще ви е благодарна, ако направите тези 5 неща преди лятото
Снимка: iStock

Лятото наближава и време да подготвим кожата. Правилната грижа не само ще я запази здрава и сияйна, но и ще предотврати проблеми като преждевременно стареене и слънчеви изгаряна.

Вижте още: Какъв фактор слънцезащитен продукт да изберем според типа кожа

5 начина, с които да подготвите кожата си за лятото

Слънцезащита 

Това е най-важният, основен съвет: не излизайте от дома си без да сте сложили слънцезащита на лицето си. Експертите препоръчват широкоспектърен слънцезащитен крем с SPF 30 или по-висок върху всички открити части на кожата. Не забравяйте за ръцете, краката, ушите и устните.

Кремове с по-лека текстура

 

"През лятото обикновено напомням на пациентите, че подобно на гардероба им, рутинната им грижа за кожата може да трябва да бъде малко по-лека", споделя експерт по темата. Топлината и влажността на лятото означават, че можете да замените по-тежкия почистващ крем с някой, който има по-лека текстура.

Приемете овлажнител с двойно предназначение

За да ви бъде по-лесно, може да изберете овлажнител, който съдържа в себе си слънцезащита. Важно е да нанасяте поне на два часа, за да може кожата да остава влажна и да не се засегне от слънчевите лъчи. По-плътните овлажнители през лятото могат да доведат до запушване на порите. Ако имате склонност към акне или мазна кожа, комбинирането на овлажнител със слънцезащита може да ви помогне да запазите кожата си чиста.

кожа

Инвестирайте в добър серум с витамин С

"Витамин С е чудесен през цялата година, но е още по-важен през лятото“, казват експертите. Витамин С помага за предотвратяване на хиперпигментация, подобрява външния вид на фините линии и може да помогне за производството на колаген. Нанесете няколко капки върху кожата си между почистващия и овлажняващия крем.

Не забравяйте да ексфолирате

Дерматолозите често ни напомнят да не прекаляваме с ексфолирането, но през лятото е сезонът, в който трябва да го включите в рутината си. Ако имате мазна кожа, ексфолирайте по-често. Това не означава дневна доза от всичките ви любими киселини, но опитайте бавно да увеличите броя на дните в седмицата, в които ексфолирате

Вижте още: Здравословни навици за излагане на слънце

Не забравяйте, че редовната грижа и адаптация към сезонните проблеми съм ключът към здравата и красива кожа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама