Каква е разликата между гел и акрил лак


Каква е разликата между гел и акрил лак
Снимка: iStock

Влезте във всеки салон за маникюр по света и ще се срещнете не само с безброй цветове лакове за нокти, но и с различни видове маникюр. Трябва ли да изберете традиционния лак или да пробвате гел, а защо пък не акрил? Днес се фокусираме върху разликите между гел и акрилни нокти.

Гел нокти срещу акрилни нокти

Гел ноктите и акрилните нокти са две много различни неща. Гел лакът за нокти е вид лак, който се нанася върху вашия нокът и след това се втвърдява с UV лампа. Това води до супер лъскав, издръжлив лак за нокти, който може да издържи седмици. Друг бонус е, че изсъхва в рамките на 60 секунди, което означава, че не е нужно да чакате в салона или да се притеснявате, че ще размажете лака си.

При акрилните нокти, от друга страна, се смесват акрилен полимерен прах с течен мономер. Прахът и течността създават меко тесто, което майсторът на ноктите след това притиска върху естествения нокът и извайва желаната форма, която изсъхва на въздух. Това води до дебела, издръжлива "черупка" върху нокътя, която е по-малко склонна към счупване.

Вижте още: Шилак срещу гел лак: Каква е разликата и кой е по-добър?

Кой тип маникюр е най-добър?

Като всяка козметична процедура или услуга, изборът на най-добрата опция за нокти в крайна сметка се свежда до личните предпочитания и индивидуалните нужди.

Геловете са най-достъпният вариант и изглеждат най-естествени, тъй като създават по-тънко покритие върху нокътя. Акрилът обаче осигурява много по-твърда обвивка, която е идеална за хора с чупливи или меки нокти или за тези, които имат склонност да чоплят лака си. Акрилите също са предпочитана основа за тези, които желаят да украсят ноктите си с неща като кристали, перли или верижки.

Хибридният гел-акрилен подход за нокти теоретично би осигурил най-доброто от двата свята, давайки ви по-естествено изглеждащ резултат с известна добавена здравина. Просто ще бъде по-скъпо и може да има по-твърдо усещане, отколкото сте свикнали, ако обикновено избирате традиционен лак или гел.

Добрата новина е, че ноктите растат бързо и вашият маникюр е временен, което улеснява тестването на различни опции, докато намерите най-подходящия за вас. Най-добре попитайте вашия специалист по ноктите какво препоръчва за вашите нокти.

Вижте още: 5 натурални масла за по-здрави и дълги нокти

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама