Как с домашни средства да се справим със сухата кожа на ръцете


Как с домашни средства да се справим със сухата кожа на ръцете
Снимка: iStock

Заради студеното време през есента и зимата често ни се налага да търсим методи за справяне със сухата кожа по цялото тяло. С кожата на ръцете тази мисия сякаш е невъзможна, защото тя постоянно е изложена на неблагоприятните метеорологични условия навън. Те обаче са едно от най-силните оръжия на жените и не само че не са красиви, а понякога могат да бъдат и доста болезнени, когато са сухи затова ежедневната грижа за тях е много важна.

Вижте още: Как да подобрим еластичността на кожата по естествен начин?

Как да се справим със сухите ръце?

Кокосово масло

Кокосовото масло има успокояващо действие, а освен това е и много богато на мастни киселини, които естествено хидратират кожата и спомагат за по-бързата ѝ регенерация. Можете да го използвате ежедневно вместо крем за ръце, но знайте, че ще му е нужно малко повече време да попие.

Вазелин

Според проучвания на американски учени вазелинът може много добре да лекува кожата при възрастните хора. Той е известен със свойството си да задържа влагата на кожата, което се оказва особено ефективно за заздравяването на сухите кожни участъци.

Вазелин

Овесени бани

Овесът е едно много добро средство за справяне със сухата кожа. Американско проучване от 2015-та показва защо хората препоръчват това домашно средство от векове – защото работи. Овесът има антиоксидантни и антивъзпалителни свойства, които се справят отлично с раздразненията по кожата. За да си направите такава „баня“, първо трябва да смелите малко овес на брашно, а след това да го накиснете във вода. Ръцете се потапят в сместа и се държат няколко минути в нея.

Омега-3

Когато имаме някакъв проблем, винаги е добре освен отвън, да го лекуваме и отвътре. Омега-3 мастните киселини са нещото, което ще помогне на сухата кожа отвътре и за тази цел не е задължително да приемаме витамини, а просто да хапваме повече храни, които са богати на тях. Такива храни са:

  • Боровинки
  • Домати
  • Моркови
  • Боб
  • Грах
  • Леща
  • Сьомга
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама