Как да възстановите увредените си нокти след гел лак


Как да възстановите увредените си нокти след гел лак
Снимка: iStock

След като сте се поглезили с гел маникюр, ноктите ви изглеждат страхотно, като за начало, но има и малък проблем с премахването на гел лака и справянето с не толкова здравите нокти отдолу.

Множеството гел лакове могат да изсушат нокътната плочка, предразполагайки я към начупване и цепене.

Добрата новина е, че има стъпки, които можете да предприемете, за да съживите по-бързо чупливите нокти след премахването на гела.

Стъпка 1: Внимателно отстранете съществуващия гел

Отлепването на гел лака или неизползването на правилните инструменти може бързо да доведе до повреда на ноктите.

Когато отлепите гела или го изстържете, вие всъщност премахвате слоеве от нокътя си, което може да ги направи тънки, чупливи и по-податливи на счупване.

Опитайте да накиснете ноктите си в топла сапунена вода за 10 до 15 минути, за да омекне гелът, след това нанесете препарат за премахване на гел и увийте ноктите си с фолио и памук за още 10 минути. Внимателно повдигнете и избутайте гела с избутвач за кожички. (Професионалните маникюристи също могат да направят това бързо и безопасно.)

Вижте още: Каква е разликата между гел и акрил лак

Стъпка 2: Овлажнявайте често

Тази стъпка може да ви се стори изкушаваща да пропуснете, но това е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да съживите чупливите нокти след гел лак. Използвайте специални масла за нокти, за да ги подхраните в дълбочина, най-добре нанасяйте веднъж дневно.

Вижте още: 3 идеи за маникюр, които ще са хит през есента (ВИДЕО)

Стъпка 3: Нанесете укрепващо горно покритие

Добавете заздравител към рутината си, за да помогнете за възстановяването на чупливите нокти. Изберете продукти, които съдържат кератин или биотин, тъй като те помагат за възстановяването и защитата на ноктите ви, докато растат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама