Как да възстановим кожата на лицето си след лятото в 3 лесни стъпки


Как да възстановим кожата на лицето си след лятото в 3 лесни стъпки
Снимка: iStock

Лятото е любимият сезон на голяма част от нас. Топлото време ни носи много радост, усмивки и ценно време, прекарано с любимите хора, но то вече приключи и е време да се върнем обратно в реалността. Освен всичко друго, което трябва да подготвим за есента и зимата, не бива да забравяме и кожата на лицето си, която определено има нужда от грижа след горещите летни месеци.

Как да подготвим кожата си за есента

Използвайте ексфолиант

Ексфолиране

Когато става въпрос за възстановяване на кожата, екфолиацията е първото нещо, с което трябва да започнете. Може да ви се струва, че тя е твърде агресивен метод, но това далеч не е така, защото ще ви помогне с отстраняването на мъртвите клетки и дълбоките замърсявания, които са се натрупали по лицето през лятото. Тя ще ви помогне също така да предотвратите появата на сухи метна и дълбоки черни точки по кожата.

Продължавайте да нанасяте слънцезащита

Крем за лице

Слънцезащитата не се нанася само през лятото, а целогодишно, ако не искате да ви се появят бръчки и фини линии преждевременно. Слънчевите лъчи ни "галят" през цялата година, затова, ако целта ви е да възстановите блясъка и свежестта на кожата си, не спирайте да нанаяте слънцезащита и през есента.

Хидратирайте я

Крем за лице

Това, че през лятото кожата ви е по-мазна, не означава, че е хидратирана. Дори напротив – слънцето и солената вода я дехидратират, затова сега е времето да се погрижите за нея. През есента кожата се нуждае от допълнителна хидратация, а това, което можете да направите, е да започнете да използвате по-мазни и богати кремове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама