Как да се преборим с бръчките: Храни, които всяка жена трябва да яде над 30


Как да се преборим с бръчките: Храни, които всяка жена трябва да яде над 30
Снимка: iStock

Ах, 30-те! Не си мислете, че щом сте в 30-те си години, сте стара или грохнала, дори напротив. Това са най-хубавите години в живота на жената, защото тя вече познава себе си и е наясно какво иска и как го желае Разбира се, на всяка една от нас ѝ се иска да е вечно млада или поне кожата да не издава годините ѝ, затова днес ще ви кажем как можете да се погрижите за кожата си само с помощта на храната, така че тя да е гладка и изпъната за много по-дълго време.

7-те храни, които действат срещу стареене

Антиоксиданти

Домати

Те са много богати на витамин Ц, минерал, който участва в изграждането на протеина колаген, отговорен за плътността на кожата. Освен витамин Ц, доматите съдържат в себе си и антиоксиданта ликопен, който подобрява кръвоснабдяването на кожата и я предпазва от вредните ултравиолетови лъчи.

Вижте още: 10 ежедневни неща, които тайно съсипват кожата ви

Авокадо

Авокадото е богато на полезни мазнини, от които не бива да се страхувате, защото те подпомагат регенерацията на кожата. Мазнините са много важни за правилното функциониране на женското тяло и ние не трябва да се страхуваме от тях, а просто да подбираме правилните.

Чесън

Чесънът има силни антибиотични свойства, заради фунгицидите и бактерицидите, които съдържа. Той също така подобрява кръвообращението и балансира холестерола.

Ябълки

В обелката на ябълките се съдържа антиоксидантът кверцетин, който предпазва клетките от свободните радикали, възпаления и дори рак на кожата. Затова следващият път, когато ви се дояде ябълка не я белете, а само я измийте добре.

Вижте още: Това са жените, които най-много харесват телата си

Риба

Не всички хора са почитатели на рибата, но ако кожата ви е суха трябва да добавите в менюто си повече храни, богати на полезни мазнини, които ще спомогнат за хидратацията ѝ, а рибата е точно такава храна, заради мастните киселини в нея.

Пшеничен зародиш

Пшеничните зародиши съдържат вещества, изглаждащи кожата, защото са с високо съдържание на селен и цинк – двата най-мощни минерала против стареенето на кожата.

Какао

Какаото и черният шоколад, които съдържат естествените съединения флавоноиди, подпомагат еластичността на кожата. Флавоноидите имат антиоксидантно действие – намаляват възпаленията и спомагат защитните сили на организна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама