Как да разберете каква форма на лицето имате (СНИМКИ)


Как да разберете каква форма на лицето имате (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Ако се чудите каква точно е формата на вашето лице, прочетете тази статия, след което се погледнете в огледалото. Важно е да знаете формата си, тъй като така по-лесно можете да си и изберете и прическа.

Това са 6-те основни форми на лицето:

Вижте още: Коя прическа най-много ви подхожда според формата на лицето ви

Овал

Ако имате овално лице, дължината на лицето ви обикновено е малко по-голяма от ширината, като челото е най-широката ви част.

 

Квадрат

При квадратни лица дължината към ширината е почти едно към едно, равни хоризонтално и вертикално със силна, извита под ъгъл челюст и минимална извивка на брадичката.

 

Кръгло

При кръглите лица съотношението на дължината и ширината е почти равно. Чертите са меки и заоблени, с по-плоски скули, които се открояват като най-широката част на лицето. Мислете за това като за подобна на квадратна форма на лицето, но с по-меки ъгли.

 

Сърце

Сърцевидното лице се характеризира със заострена, тънка брадичка и по-широко чело. Може да се счита и за обърнат триъгълник.

 

Продълговато/Правоъгълник

Когато ширината на челото, бузите и линията на челюстта са почти еднакви - или разстоянието от челото до брадичката е малко по-дълго от разстоянието от ухото до ухото - вие имате продълговато/правоъгълно лице.

 

Диамант

Лицата с форма на диамант обикновено се характеризират с високи скули, заострена брадичка и по-тясно чело.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама