Как да освежите грима си за есента според гримьорката на Марго Роби


Как да освежите грима си за есента според гримьорката на Марго Роби
Снимка: Getty Images

Известна с работата си със звезди, включително Марго Роби, Дуа Липа и Елизабет Олсен, гримьорката Пати Дъброф споделя тайните си за по-ярка и модерна визия на грима за предстоящия сезон.

Подготовката на кожата е важна

"Когато става въпрос за подготовка на кожата, ледът е моят избор", казва Дъброф. "Това е единственото нещо, до което почти всеки има достъп, така че е лесно. Можете директно да намажете лицето си с няколко кубчета лед или да използвате две метални лъжици, след като ги оставите върху лед за няколко минути. Просто минете с гърбовете на лъжиците върху кожата с движение нагоре и навън. Удивително е какво могат да сторят металът и ледът, за да направят незабавно кожата да изглежда по-стегната и по-жива.

Блестящата кожа винаги е модерна

"Но за есента изберете по-кадифено покритие", казва Дъброф. "С навлизането в следващия сезон въздухът е по-сух и кожата също ще изглежда малко по-суха, така че този вид покритие играе роля в това по здравословен начин. За да постигнете външния вид, изберете фон дьо тен с леко матово покритие или, ако харесвате по-лека текстура, все още можете да използвате любимите летни нюанси – ключът е как ги нанасяте. Използвайте четка, за да получите кадифено покритие, като не забравяйте да смесите напълно цвета. Гъбите са също толкова важни. Те са страхотни за премахване на блясъка в области, където не го искате, като например Т-зоната.

Помислете за сиянието

Въпреки че покритието за новия сезон е повече матово, Дъброф подчертава, че все пак трябва да има естествено изглеждаща яркост. За да постигнете този ефект, тя предлага да използвате течен хайлайтър в хладен нюанс, смесен върху фон дьо тена във високите точки на лицето, като скулите, моста на носа и брадичката.

Заложете на електрически цветове

Помислете за включване на живи цветове – също задължителен грим за новия сезон. "Използвайте молив за очи с електрически цвят, който е възможно най-ярък, нанесен по линията на миглите, само в средата на линията на миглите ви", казва Дъброф. "Запазете го като цветна черта, за да направите изявление в центъра, вместо навсякъде наведнъж. След това нанесете тъмносиня или черна очна линия по външната и вътрешната третина на линията на миглите, като запазите средата ярка, и ги прелейте една в друга. Можете да добавите яркост към центъра, за да придадете още повече изпъкналост, и повече тъмно в ъглите, за да приземите външния вид и да дефинирате формата."

Използвайте два нюанса руж

Ружът е лесен начин за създаване на естествено изглеждаща топлина върху кожата, независимо от сезона. "Наистина харесвам комбинацията от два кремообразни ружа в подобни нюанси", казва Дъброф. "Използвайте по-топъл нюанс, за да скулптурирате първо под скулите, след това използвайте по-ярък цвят – като хладен тон корал или розово – върху ябълките на бузите. Смесете добре тези два нюанса с четка за основа, като се уверите, че краищата между тях са разпръснати. Като използвате по-топлия тон, ще създадете повече ефект на изваяна буза.

Съчетайте молив за устни с балсам

Използването на молив за устни е чудесен начин да промените нюанса на тониран балсам; можете да го преведете в един или друг нюанс, в зависимост от цвета на молива за устни под балсама. За ежедневна, целодневна визия през деня, това се чувства много свежо за есента.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама