Как да изглеждате страхотно в рокля без презрамки


Как да изглеждате страхотно в рокля без презрамки
Снимка: iStock

Независимо дали избирате модели без презрамки, с гол гръб или с изрязани части, кожата на показ отново е в светлината на прожекторите този сезон. Ето продуктите и триковете за красота, които трябва да знаете, когато става дума за това да се чувствате най-добре в топ или рокля без презрамки.

Третирайте кожата

Много жени дават купища пари за грим и акцентират само върху лицето, забравяйки останалата част от кожата си, която е на показ. Често се случва да са облечени в рокля без презрамки и текстурата на кожата на голите им рамене и ръце да не съвпада. Това е като да подредите масата си за вечеря с несъответстващи прибори и чаши.

За да поправите това, започнете с тонизиращо устройство, което доставя безболезнени микротокове, за да подпомогне тонуса на кожата – ​​използвайте го преди събитието, след като нанесете серум на базата на хиалуронова киселина. Помислете дали да не го съчетаете и с LED устройство: въпреки че ефектите за повишаване на колагена са кумулативни, тази комбинация ще намали зачервяването и възпалението.

Акцентирайте върху текстурата, а не върху цвета

Когато става въпрос за създаване на безпроблемна визия между лицето и горната част на тялото, съответстващата текстура на кожата е от ключово значение.

Мъртвите кожни клетки наистина се отделят много по-бавно, когато стигнете под ключицата, така че цялостното ексфолиране е от съществено значение – започнете с полиране на кожата под душа със скраб преди почистване. Не забравяйте, че кожата на деколтето ви е по-тънка и има по-малко еластичност, така че ако имате по-чувствителна кожа, опитайте нежен химически ексфолиант.

Не подценявайте и ефекта от правилната хидратация. Многослойната загуба на влага състарява кожата. За да се противопоставите на това, нанесете върху влажна кожа подхранваща смес от богати на хранителни вещества съставки, съчетани с мощни съединения против стареене. Нанесете и върху страните и задната част на врата, тъй като тези области често се пренебрегват. Използвайте серум под овлажняващ крем за по-мека, гладка и плътна кожа за минути.

Добавете фин блясък

Малко допълнителен блясък върху гола кожа може да има трансформиращ ефект, но това е повече от просто поставяне на бронзант. Трябва да мислите стратегически, като изберете леко масло, което придава естествено изглеждащ блясък. Можете да смесите няколко капки масло за тяло с вашия гел с хиалуронова киселина, за да добавите незабавен блясък към горната част на раменете и по ключиците, което помага за възстановяване и подхранване на кожата по същото време.

Справете се с подпухналостта

Подпухналостта не е проблем само за долната част на тялото, така че прекарвайте няколко минути в сухо четкане на тялото – отгоре надолу – всеки ден преди душ. Отпушва порите в процеса на ексфолиране, помага за детоксикацията на кожата ви чрез увеличаване на кръвообращението и ще дренира лимфните възли под ръцете ви. Ако имате чувствителна кожа, вместо това заложете на инструмента гуа ша за лимфен дренаж: Използвайки дълги удари, масажирайте от лакътя към подмишниците. Ако имате време, правете лимфен дренаж веднъж седмично в навечерието на всяко събитие за по-добри резултати.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама