Как да изберете най-доброто червено червило за вашия тон на кожата


Как да изберете най-доброто червено червило за вашия тон на кожата
Снимка: iStock

Червеното червило е като малката черна рокля в света на грима. Но с толкова много налични нюанси може да е трудно да изберете любим. Нещо повече, може да бъде почти невъзможно да изберете червено червило, което допълва тена на кожата ви, ако не сте сигурни как да го направите.

Като общо правило, придържайте се към същия подтон на червеното като подтона на кожата си, хладен с хладен и топъл с топъл. И въпреки че можете и трябва да носите всеки цвят, който ви кара да се чувствате добре, разполагането с някои основни насоки може да ви помогне да стесните избора си, ако се опитвате да подхождате на тена на кожата си.

Как да намерите точния нюанс на червеното

Доброто червено червило може да направи смело изявление. Но с толкова много вариации в тоновете и подтоновете на кожата са необходими опити и грешки, за да се намери правилният нюанс. Имайте предвид тези съвети, когато пазарувате за вашето перфектно червено.

  • Експериментирайте и пробвайте различни нюанси на червеното, за да видите в какво се чувствате най-добре.
  • Намерили сте червено, което е твърде ярко или тъмно, за да ви хареса? Не го хвърляйте, тъй като може да придаде известна дълбочина на твърде светлочервеното. Или можете също да направите наситено червено по-светло, като нанесете златен гланц за устни отгоре.
  • Знайте, че текстурата на червилото (кремообразно, матово или гланцово) може да окаже влияние върху начина, по който нюансът изглежда на устните ви.
  • Ако не сте готови да заложите на дръзко червено червило, опитайте с прозрачна формула, за да включите постепенно цвета във вашия външен вид.

За тъмна кожа

Хората с по-тъмен цвят на кожата могат да носят почти всички червени нюанси, топли и студени. Посегнете към горски плодове и керемиденочервени цветове за по-дълбок нюанс на кожата.

Вижте още: Страхотен трик как да нанесете червилото си перфектно (ВИДЕО)

За маслинова кожа

Препоръчват се по-топли подтонове за маслинена кожа, тъй като по-студените подтонове могат да станат малко пастообразни. Помислете за червени на основата на жълто или оранжево като корал и мак. Докато фуксията и всичко друго с по-студен подтон може да притъпи тена ви, розовото все още може да работи с маслинена кожа.

За среден тип кожа

Ако имате среден тен на кожата, имате по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за избор на червено червило. И студените, и топлите червени ще ви допълнят, но имайте предвид, че коралите могат да направят кожата ви да изглежда скучна, особено ако подтонът ви е студен. Средните тонове на кожата обикновено имат топъл/златист оттенък, така че препоръчваме червила с по-топъл тон.

За светла кожа

Подтонът за светлия тон на кожата е важен тук; ако е неутрален към топъл, заложете на по-топли нюанси, тъй като хората със светли тонове на кожата могат да носят яркочервено за смел цвят на фона на светлата си кожа. Въпреки това, този тон на кожата изглежда по-добре в студени червени или ягодоплодни червени със сини нюанси (помислете: червена боровинка).

Вижте още: Бюти тенденциите на 2024: Устни в два цвята (СНИМКИ)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама