Искате да запазите тена си за по-дълго? Направете това


Искате да запазите тена си за по-дълго? Направете това
Снимка: iStock

Лятото вече е към своя край колкото и да не ни харесва това. Не на всяка от нас това е любим сезон, но едва ли има жена, която да не се радва на слънчевия си загар. Той обаче, за съжаление, не се задържа чак толкова дълго, затова днес ще ви разкрием тайните за това как можете да съхраните тена си възможно най-дълго.

5-те начина, с които ще успеете да задържите тена си

Хидратирайте кожата си

Да, хидратацията на кожата помага и за това! Няма по-добър начин да задържите слънчевия си загар от този да се "къпете" в лосион за тяло. Правете го по време и след почивката си. След като се приберете у дома, можете да замените лосиона с масло за тяло за още по-добра хидратация. Важното тук обаче е да сте постоянни и да мажете кожата си абсолютно всеки ден.

Обливайте се с хладка вода

Горещата вода може да дехидратира кожата ви, което ще доведе до по-бързото ѝ "обелване". Буквално, ако си взимате горещ душ абсолютно всеки ден, тенът ви ще избледнее само за няколко седмици. Затова просто се къпете с по-хладка вода или преди да излезете от банята се облейте с такава. За допълнителен ефект можете да замените обикновения душ гел с душ олио.

Плаж

Ексфолирайте се

Това може да е последното нещо, което ще ви дойде на ум, но то наистина помага. Много е важно да премахвате мъртвите кожни клетки и замърсявания абсолютно всяка седмица. Ако започнете да го правите, ще забележите колко по-сияйна, здрава и гладка ще стане кожата ви.

Пийте вода

Пиенето на вода е важно не само, за да задържите тена си, а и за цялостното благосъстояние на организма. След като сте хидратирали кожата си отвън, е време да го направите и отвътре.

Яжте храни, богати на бета-каротин

Десетки проучвания доказват, че диетата , богата на бета-каротин помага на кожата да задържи ефекта от слънчевите лъчи отвътре. Най-добрите източници на бета – каротин са сладките картофи, кайсии, манго и морковите, разбира се.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама