7 трика от гримьор, за да изглеждате по-млади


7 трика от гримьор, за да изглеждате по-млади
Снимка: iStock

Едва ли ще намерите жена, която да не иска да остане млада и привлекателна възможно най-дълго. Но бръчките и други промени не означават, че красотата е нещо от миналото.

Ние сме почти сигурни, че жените могат да изглеждат прекрасно на всяка възраст. Гримьор сподели трикове, които ще ви помогнат да подчертаете естествената си красота и да отклоните вниманието от ЕГН-то си.

База

За зрелите жени е желателно използването на фина светлоотразителна основа. Запълва бръчките с фини блестящи частици и визуално изглажда текстурата на кожата.

Фон дьо тен

Най-добре е да използвате фон дьо тен със средна плътност, за да избегнете ефекта на маска. Целта е да изгладите тона, да придадете на кожата кадифена текстура и добре поддържан вид и да скриете дребните несъвършенства.

Вижте още: Как да направите фон дьо тена да изглежда като кожа, а не като грим

Вежди

Красивата и точна форма на веждите е нещо от изключително значение, защото придава на лицето добре поддържан вид. Красивата арка на веждите и правилно подбран цвят визуално отварят очите и правят лицето да изглежда свежо. Опитайте се да избягвате наситените черни и сиви цветове - за предпочитане е да използвате топли и студено-топли нюанси, тъй като те ви придават по-млад вид.

Линията на миглите

Вземете остър молив и нарисувайте тънка черна линия точно в горния ред мигли. Не забравяйте, че това не е очна линия - това е тънка линия в миглите. Придава дълбочина на погледа, както и изразителност и плътност на миглите.

Вижте още: 3 бързи начина да постигнете „напомпани“ устни БЕЗ филъри

Сенки и скулптуриране

Нанесете сенки върху клепачите. Във вътрешния ъгъл на окото поставете светъл нюанс и след това по-интензивен - например праскова, люляк, перлено-розово. Подчертайте външния ъгъл с тъмни сенки: шоколадови нюанси, наситен ром, сиво-кафяво или кафяво са напълно подходящи. По-добре е да нанесете тъмни сенки върху долната трета на клепача, за да не го утежнявате и да не добавяте възраст към лицето си. Не забравяйте за скулптурирането на лицето. Подчертайте скулите и ги направете визуално по-малки.

Червило

За да издържи по-дълго грима на устните, използвайте професионален молив за устни. За предпочитане е не само да очертаете устните, но и да запълните цялата повърхност с цвят. Ако харесвате градиенти (омбре), покрийте вътрешните ъгли с по-тъмен молив. Ако харесвате матови устни, можете да ги оставите такива, каквито са.

Довършителни щрихи

За да създадете гланцов ефект, нанесете червило върху молива: покрийте средата на устните с по-светъл нюанс, а вътрешните ъгли с по-тъмен. Така запазваме обема на устните и омбре ефекта. Ако искате ефекта на мокри устни, можете да използвате капка прозрачен гланц за устни в средата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама