7 лесни средства, за които вашите сухи устни ще ви бъдат благодарни


7 лесни средства, за които вашите сухи устни ще ви бъдат благодарни
Снимка: iStock

Напуканите устни се свързват главно със зимата и ниските температури, но могат да се появят и поради други фактори. Например изключително сухото време може да се отрази зле на устните ви. И докато превенцията винаги е най-добрата тактика, понякога проблемът се появява и ние нямаме друг избор, освен да се опитаме да го разрешим. Ето защо сме подготвили списък с лесни неща, които можете да направите у дома, за да се справите с досадно напуканите устни.

1. Използвайте алое вера и мед

Гелът от алое вера често се използва при изгаряния, но може да направи чудеса и с напукани и сухи устни. Можете лесно да си купите малко гел от магазина или да използвате гела направо от растението, ако имате такъв у дома. Просто трябва да свалите едно листо, да го разрежете и да премахнете гела от него. Уверете се обаче, че го правите лесно, тъй като алое вера има някои леки ексфолиращи свойства.

Що се отнася до меда, има много изследвания, които доказват колко е страхотен за заздравяването на рани. Може също така да помогне за овлажняване на сухите ви устни и да ги ексфолира леко, премахвайки част от мъртвата кожа. Органичният мед е най-добрият за това, така че се опитайте да стоите далеч от закупените от магазина, пълни със захар форми на мед.

2. Използвайте балсами за устни, които имат SPF защита

Без значение дали е лято или зима, поставянето на балсам за устни със SPF 30 или по-висок е много важно, за да предпазите устните си. Опитайте се да намерите продукт, който съдържа или титанов оксид, или цинков оксид, и нанасяйте балсама на всеки 2 часа, ако сте навън твърде дълго. Не забравяйте, че слънцето може да увреди кожата и устните ви, дори при много ниски температури.

Вижте още: 8 неща, които устните ви се опитват да ви кажат за вашето здраве

3. Използвайте масло от авокадо

Въпреки че много хора използват масло от авокадо за готвене, то е страхотно и като овлажнител за устни. Не е основен алерген, така че е идеален за хора с чувствителна кожа, които имат напукани устни през по-голямата част от годината. Стеролинът, който това масло съдържа, защитава структурата на клетките на кожата и лекува възпалението. След като свърши възстановителната си работа, оставя устните ви меки и супер овлажнени.

4. Използвайте резенчета краставица

Вероятно сте виждали много жени във филми да слагат резенчета краставица на очите си и както се оказва, можете да направите същото и с устните си. Просто вземете няколко резена и ги разтрийте внимателно върху устните си и оставете сока от краставица върху тях за около 10 минути, преди да го изплакнете. Можете също да намачкате краставицата, да я превърнете в паста и да я нанесете върху устните си като маска.

5. Използвайте пакетчета зелен чай

Зеленият чай е известен със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Може да не е доказано, че лекува напукани устни, но това, което ще направи, е да намали усещането за парене на сухи устни. Просто поставете пакетче чай в гореща вода, оставете го за няколко минути и след това го извадете. Приложете пакетчето чай върху устните си за няколко минути и ще забележите, че след това те се чувстват много по-добре.

Вижте още: 3 бързи начина да постигнете „напомпани“ устни БЕЗ филъри

6. Използвайте лека ексфолираща смес

Има много рецепти за скраб, които можете да намерите онлайн и повечето от тях са базирани на захар. Нещо просто, включително захар и мед, може да бъде много полезно за сухи и напукани устни. Трябва да сте много нежни с начина, по който втривате скраба върху устните си. Скрабът е особено необходим, ако по устните ви има люспи суха кожа.

7. Използвайте балсам, който съдържа пчелен восък

Пчелният восък съдържа много антибактериални свойства, които помагат при заздравяването на рани от всякакъв вид, включително напукани устни. Това ще помогне при инфекцията и ще стимулира кожата да започне да произвежда нови клетки. Всичко, което трябва да направите, е да намерите добър балсам за устни, съдържащ пчелен восък, и да продължите да го прилагате върху устните си толкова пъти, колкото искате през деня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама