6 изпитани трика за вежди от експерти


6 изпитани трика за вежди от експерти
Снимка: iStock

Ако очите са ключът към душата, веждите са портите. Независимо дали ги оставяте в ръцете на професионалистите, или сами ги оформяте, със сигурност искате да изглеждат добре. Има много неща, които можете да направите, за да подобрите формата, цвета и вида. Ето шест трика от професионалисти, които да опитате.

1. Скубете до прозорец

Не всички от нас живеят в най-светлите домове, но оформянето на тъмно прави на веждите ви лоша услуга. Най-добре поставете огледало на прозореца - в края на краищата, не можете да оскубете това, което не можете да видите.

2. Проверете посоката на косъма, преди да го оскубете

Най-честата грешка, която хората правят, когато скубят веждите си, е премахването на космите в грешната посока. Всеки косъм е свързан с малък кръвоносен съд, който го поддържа здрав и му позволява да израсне отново, когато бъде отстранен. След като този съд бъде разкъсан, никога не пониква отново. Дръжте кожата опъната с един пръст и стиснете в посоката, в която расте косъмът.

Вижте още: Омбре вежди: Какво представляват и как се постигат (ВИДЕО)

3. Използвайте серум, за да ускорите растежа на веждите си

Може да отнеме от три до шест месеца, докато завърши и започне нов цикъл на растеж. Има обаче няколко неща, които можете да направите, за да ускорите процеса. За активен подход към растежа на космите на веждите, опитайте да включите локален продукт към вашата вечерна грижа за кожата. Нанасяйте го всяка вечер върху чисти, сухи вежди преди продукти за грижа за кожата.

4. Масажирайте веждите си всяка вечер, за да насърчите растежа на космите

Този трик е един от най-добрите, защото не само изисква минимални усилия, но е и безплатен. Направете микромасаж на веждите си с върховете на пръстите си, когато преминавате през рутинната си грижа за кожата, като използвате внимателно върховете на пръстите си, за да потупвате всяка вежда за около 30 секунди. Тъй като всеки косъм е свързан с малък кръвоносен съд, стимулирането на притока на кръв към областта на веждите може да помогне за насърчаване на здравия растеж на косата.

Вижте още: Какъв човек сте според формата на веждите ви

5. Ламинирайте веждите си

Ако веждите ви не изглеждат плътни само с грим или искате да можете да оформите веждите си бързо сутрин, помислете за ламиниране. Ламинирането е химическо третиране, което променя позицията на космите на веждите и цялостната им форма, като премахва естествената извивка.

6. Използвайте правилния продукт

Има толкова много продукти за вежди, че е трудно да разберете кой е правилният за вашите конкретни нужди. Моливите са страхотни за скициране и създаване на естествено изглеждащи вежди. Използването на микролайнери ви позволява да създадете достоверна пълнота, като просто плъзнете молива в същата посока на растежа на космите си.

Пудрите са най-подходящи за хора, които искат изцяло да променят цвета на веждите. Те също така работят по-добре при хора с по-фини косми на веждите, защото искате пудрата да влезе под косата и върху кожата. Благодарение на тяхната формула, която може да се натрупва и смесва, попълването на редки вежди или петна може да стане за секунди.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама