5 трика за руж, които незабавно ще преобразят кожата ви


5 трика за руж, които незабавно ще преобразят кожата ви
Снимка: iStock

С руж можете да постигнете невероятен ефект, правейки лицето си по-свежо и подчертавайки скулите. Има обаче няколко съвета от професионални гримьори, които ще са ви от полза.

Започнете плахо с ружа

Ако сте свикнали да нанасяте прахообразен руж, потърсете течни ружове, които фиксират като пудра, но изглеждат по-естествени и меки, когато се нанасят с върха на пръстите. Потупайте формулата в бузите и разнесете нагоре с върховете на пръстите си за естествен вид, който ще издържи.

Възползвайте се от многофункционалността

Кремообразните ружове са страхотни за добавяне на цвят към очите, бузите и устните. Това също ще направи външния ви вид сплотен. Използвайте върховете на пръстите си, за да смесите цвета, което помага на формулата да се разтопи в кожата. Още по-добре: формулите за балсам и стик се смесват по-лесно без огледало и могат да увеличат яркостта.

Вижте още: Бюти тенденциите на TikTok: Перлена кожа (ВИДЕО)

Помислете за вашите подтонове

Наистина е хубаво да компенсирате полутоновете с вашия руж. Ако имате топъл подтон, можете да си поиграете с розово на синя основа или цвят на горски плодове, докато оранжево-червените нюанси ще противодействат на по-студените подтонове. За дълбоки тонове на кожата е по-добре да изберете силно пигментиран, по-ярък нюанс на руж. Въпреки че изглежда контраинтуитивно за фин външен вид, изборът на по-блед цвят и натрупване на пигмент често ще доведе до тежко покритие, което се сблъсква с розовата основа.

Руж срещу бронзант

Всъщност няма нужда да избирате само едното, можете да ги комбинирате. След като нанесете своя бронзант, поставете и ружа си. За да подсилите целунатия от слънцето вид, намажете кремообразен руж в овална форма в средата на скулите. За този външен изберете прасковен оттенък или, за по-дълбоки тонове на кожата, червеникаво-оранжево ще подчертае естествената ви руменина. Плъзнете ружа по моста на носа си и леко го разтопете навън – като се уверите, че краищата на вашия руж са разпръснати – за реалистично слънчево зачервяване.

Вижте още: Топ трикове от холивудски гримьори за свежа лятна визия (ВИДЕО)

Трик, за да го направите дълготраен

За мазна кожа, приливът на розов грим може да представлява проблем, когато става въпрос за издръжливост. Когато нанасяте кремообразен руж, го фиксирайте с малко прахообразен руж. Използването на две стъпки и поставянето на първия слой ви дава стабилна основа, дори ако използвате най-минималното количество пудра, и все пак ще получите естествен ефект.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама