5 прости и ефективни начина да държите брадавиците надалеч


5 прости и ефективни начина да държите брадавиците надалеч
Снимка: iStock

Наличието на брадавици е много често срещано и въпреки че тези малки, зърнести кожни израстъци често са безобидни, те определено влияят на външния ви вид. Брадавиците се причиняват от човешкия папиломен вирус, който може да се намери почти навсякъде и се разпространява лесно от един човек на друг. Има много начини да се отървете от брадавици, но вземането на някои предпазни мерки за предотвратяването им може да ви спести време и пари и да поддържа кожата ви здрава и чиста.

1. Не използвайте чужда кърпа

Споделянето на кърпа с членовете на вашето семейство от време на време може да изглежда безобидно, но всъщност е една от причините да се появят досадни папиломи и брадавици по кожата ви. Ако някой във вашето семейство има брадавица, има шанс използването на една и съща кърпа да я предаде от един човек на друг. Уверете се, че всеки има своя собствена кърпа.

2. Овлажнявайте кожата си

Поддържането на кожата ви хидратирана е от съществено значение, за да ѝ помогнете да остане млада и без бръчки за по-дълго време. Но редовното използване на правилния овлажнител също може да помогне за предотвратяване на брадавици. Когато кожата ви е прекалено суха, това улеснява проникването на човешкия папиломен вирус през пукнатините в кожата ви и причинява появата на тези обезпокоителни брадавици.

Вижте още: 3 безотказни натурални метода да се отървете от брадавиците

3. Откажете се от навика да си гризете ноктите

Гризането на ноктите е навик, от който много хора трудно се отказват. Но дори и да не сте готови да го направите за здравето на зъбите си, помислете да го направите за красотата на кожата си. Гризането на ноктите ви създава малки разкъсвания по кожата ви и въпреки че може да не ги видите, те позволяват на вируса, който причинява брадавици, да проникне в тялото ви.

4. Не забравяйте да носите джапанки на басейна

Въпреки че може да ви е приятно да ходите боси по топлия под около плувния басейн, всъщност има много причини да обуете джапанките си и предотвратяването на брадавици е една от тях. Топлата и влажна среда създава идеалната среда за размножаване на бактерии, а когато кожата ви е влажна и мека, това я прави по-уязвима към различни инфекции, включително човешки папиломен вирус. Носенето на джапанки на обществени душове и басейни може да намали риска от получаване на брадавици по краката.

5. Покривайте вашите порязвания и ожулвания

Почистването и покриването на вашите порязвания може да им помогне да заздравеят по-бързо и може също да ви предпази от появата на брадавици. Ако случайно докоснете нещо, замърсено с вируса, който причинява брадавици, има шанс то да попадне в тялото ви.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама