5 неща, които трябва да знаете, преди да използвате ленти за черни точки


5 неща, които трябва да знаете, преди да използвате ленти за черни точки
Снимка: iStock

Лентите за нос за почистване на черни точки са популярни заради лесното им използване, но се оказва, че може да има някои странични ефекти при прилагането им. Прочетете долните неща, за да избегнете нежелани резултати.

1. Лентите за пори няма да предотвратят черните точки

Въпреки че лентите могат ефективно да премахнат черните точки след еднократна употреба, това е само за кратко време. Вашите черни точки може да се появят отново след няколко седмици. Порите ви имат някои жизненоважни функции за кожата - те се грижат за космените фоликули, събират масла и отделят пот. Използването на ленти обаче може да премахне неприятните черни съсиреци, които могат да ги направят да изглеждат по-малки.

Лентите за нос няма да попречат на черните точки да се появят отново, нито ще намалят натрупването на масло. Ето защо много скоро след това може отново да видите тези черни точки по носа си. Дерматолозите препоръчват многократно използване на ленти за нос. Това може да се прави веднъж или два пъти седмично, за да се избегнат черни точки.

Вижте още: Тайните за красота, които 8 звезди са наследили от майките си

2. Лентите за нос не осигуряват дълбоко почистване

Обикновено се смята, че лентите за черни точки за нос почистват порите ви, като премахват това, което е вътре в тях. Някои ленти съдържат вещества или други химикали в тях, което може да бъде лошо решение, ако имате чувствителна кожа.

Измиването на лицето ви преди да използвате лента за нос е много важно, защото вече може да има бактерии по кожата и поставянето на лента може да доведе до възпаление на порите ви. Важно е да използвате някакъв вид хидратиращ лосион или крем, за да добавите малко влага към кожата си след използване на ленти.

Дерматолозите казват, че лентите за нос всъщност няма да направят порите на носа ви напълно чисти. Силното лепило премахва само горните слоеве мъртви кожни клетки и много мръсотия все още остава в порите. Така че все пак може да се нуждаете от процедура за дълбоко почистване.

3. Лентите за пори могат да раздразнят кожата ви

Лентите за нос действат, като прикрепят лепкавата страна към остатъците в порите, което кара кожата ви да изглежда червена и подута. Освен това, ако кожата ви е супер чувствителна и имате увредена пора, лентите могат да отлепят целия ви кожен слой, което може да създаде белег. Опитайте се да не използвате ленти, ако имате суха кожа или екзема, тъй като това може само да влоши състоянието.

Инфекцията също има вероятност да се увеличи, като се опитате да отпушите порите си с премахване на ленти от порите – по този начин те са отворени за бактерии и мръсотия. Препоръчително е да посетите вашия дерматолог при първия симптом на инфекция, за да предотвратите белези или други увреждания.

Вижте още: Филъри за устни: Всичко, което трябва да знаете за процедурата

4. Направете си парна баня на лицето за 10-20 минути, преди да нанесете лента на носа си

Горещата вода и парата могат да помогнат за разхлабването на себума в порите ви, така че лентите да отстранят себума по-добре. Просто направете парна баня за лицето си за около 10-20 минути или нанесете горещи кърпи върху лицето си. Порите ви ще се отворят по-широко и ще бъде по-лесно да се отървете от черните точки.

Освен това може да е много по-лесно да премахнете мръсотията, която запушва порите ви. След това най-добрият начин да премахнете всички черни точки е да отлепите лентата на порите отгоре и след това отдолу. За страните е най-добре да ги отлепите едновременно.

5. Използвайте кубче лед, след като нанесете лента за черни точки

Лепкавите ленти за нос могат да направят порите да изглеждат по-големи след отстраняване на горната част на черните точки. Това може да направи порите ви по-чувствителни към инфекция.

Можете да опитате да използвате кубче лед след използване на лента. Това ще ви помогне да затворите порите си. Ако не сте фен на тази процедура, просто изплакнете лицето си със студена вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама