4 начина за премахване на лак за нокти без лакочистител


4 начина за премахване на лак за нокти без лакочистител
Снимка: iStock

Премахването на лака за нокти обикновено изисква бутилка мощен лакочистител на базата на ацетон, за да свършите работата. Понякога обаче нямате нищо под ръка и просто искате цветът да изчезне. Какъвто и да е случаят, има някои изобретателни начини за премахване на лак за нокти без лакочистител (става въпрос за обикновен лак, а не гел или акрил). Ето няколко трика, които можете да опитате.

Парфюм 

Можете да използвате парфюм като алтернатива на традиционния лакочистител, благодарение на съдържанието на алкохол.

Уверете се, че памучната топка е напълно навлажнена с парфюма и направете това на добре проветриво място, за да сведете до минимум вдишването на изпарения. Внимателно прекарайте напоената памучна топка върху ноктите си, като повторите процеса, ако е необходимо, докато целият лак бъде отстранен.

Вижте още: Ако искате лакът ви да изсъхне за секунди, направете този трик!

Спирт 

Обикновеният стар медицински спирт е друг ефективен начин за премахване на лак за нокти без лакочистител. Напоете козметичен памучен тампон, след което го поставете върху нокътя си за няколко минути, за да омекне лака. След това го избършете. Може да се наложи да повторите процеса няколко пъти за цялостно отстраняване.

Алкохол

Алкохолът може да бъде ефективен за премахване на лак за нокти, когато памучна топка, напоена с него, се постави върху ноктите за няколко минути, омекотявайки лака за лесно отстраняване. По същия начин дезинфектантът за ръце, богат на алкохол, също може да работи, но може да изисква повече усилия за по-наслоени лакове.

Вижте още: Как да изберем подходящ нюанс лак за нокти

Оцет и лимонов сок

Киселинната природа на оцета и лимоновия сок потенциално може да почисти лака от ноктите ви. Комбинирайте равни части от двете в малка купа, след което накиснете ноктите си в сместа за 2-3 минути. Внимателно отстранете цвета с памучен тампон. Ако имате порязвания по кожичките или върховете на пръстите си, това може да бъде неприятно, така че продължете с повишено внимание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама