4 корейски трика за невероятно хубава кожа


4 корейски трика за невероятно хубава кожа
Снимка: iStock

През последните години корейските продукти за грижа за кожата станаха супер популярни. Вероятно вече сте запознати с неща като BB кремове, шийт маски и маски за сън – всички те произлизат от Южна Корея – но ето някои допълнителни, супер лесни начини за постигане на безупречна кожа.

Джамсу

Джамсу буквално се превежда като "потапяне" на корейски, което всъщност включва тази техника. Създадена от корейски любители на красотата, тя включва покриване на вашето напълно гримирано лице с пудра, след което го потапяте за кратко (15 до 30 секунди) в купа, пълна със студена вода.

Това не е точно най-приятното нещо на света, но работи подобно на печенето, като заключва грима ви и ви дава матова кожа. Все пак можете да приложите практиката, ако не носите грим, като потопите лицето си след рутинната си грижа за кожата – студената вода ще ви помогне да запечатате вашите продукти, да затворите порите и да постигнете естествен розов блясък.

Вижте още: Шокиращо: Четките ви за грим са по-мръсни от тоалетна чиния

Нанасяне с потупване

Вместо да втривате продуктите си, лекото потупване на кожата на лицето не само ви предпазва от размазване на продукта (като ви позволява да извлечете максимума от продукта), но също така подобрява притока на кръв и позволява на продукта да проникне по-добре.

Подобно на микронидлинга и дермапланинга, потупването по лицето също помага за стимулиране на колагена с течение на времето. Но не започвайте да се биете всеки път, когато се грижите за кожата си – мислете за това по-скоро като за леко потупване, за да избегнете силното зачервяване.

Масаж на лицето

Лимфодренажните масажи са станали по-популярни в спа центровете, но корейските жени практикуват техниката сами у дома от години. Ето един не особено забавен факт: с напредване на възрастта кожата ви не само започва да се набръчква, но и мускулите, които поддържат лицето ви, могат да започнат да отслабват и да се увисват, което ви кара да изглеждате по-стари.

Има всякакви ролери и високотехнологични устройства, които хората използват, но вие също можете да си направите масаж само с ръцете си (мислете за това като пилатес за лицето си!). Работете с движения нагоре и навън, за да помогнете за повдигане и извайване – започнете от основата на врата отстрани, където са вашите артерии, и продължете да масажирате кожата си в нежни кръгове нагоре, към челюстта, нагоре отстрани на лицето и около очите.

Вижте още: Как да се преборим с бръчките: Храни, които всяка жена трябва да яде над 30

Изсушаване на въздух + правило за 10 секунди

След като измиете лицето си, оставете го да изсъхне на въздух, вместо да търкате или потупвате с кърпа. Не само, че триенето е лошо за кожата, има изненадващо голямо количество бактерии и химикали, живеещи вътре в тези влакна, дори ако току-що сте ги изпрали. Според правилото за 10 секунди (не това за храната), трябва също да нанесете продуктите си за грижа за кожата в рамките на 10 секунди след измиване, докато лицето ви е все още влажно. Това приятно място е, когато порите ви са най-възприемчиви и могат да абсорбират продуктите най-добре.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама