Ариана Гранде развълнува феновете си в кината по цял свят с образа на добрата вещица Глинда в "Злодеида".
Певицата, оглавяваща класациите, известна с хитове като "Thank You", "Next" и "We Can't Be Friends", според съобщенията спазва веганска диета от около 10 години, въпреки италианските си корени, които включват диета в детството, богата на месо и сирене. Tя сподели пред Mirror, че "твърдо вярва в пълноценната растителна диета, която може да увеличи продължителността на живота ви и да ви направи по-щастлив човек".
Смята се обаче, че Ариана изпитва особена любов към един плод - ягодите, известни със значителните си ползи за здравето. Звездата и преди е обявявала любовта си към ягодите, като е споделяла в X, че консумира "по пет ягоди на ден, откакто се помня".
За ползите от ягодите
Ягодите са не само универсална добавка към смутита, овесени ядки и десерти или просто се ползват като закуска, но и са пълни с жизненоважни витамини и хранителни вещества. Те могат да играят роля в предотвратяването на различни здравословни проблеми, включително някои видове рак, както отбелязват специалистите от Центъра за борба с рака MD Anderson. Въпреки че нито една храна не може да гарантира превенция на рака, някои храни съдържат свойства, които подобряват цялостното здраве и могат да намалят риска от развитие на заболявания.
Вижте още: Как да изберете най-сочните и сладки ягоди
Повечето горски плодове, включително ягодите, са пълни с витамин С и антиоксиданти. Изследванията подчертават ролята на антиоксидантите в превенцията на рака, тъй като те предпазват организма от увреждане на клетките, което може да доведе до рак на кожата, както и до рак на пикочния мехур, белия дроб, гърдата и хранопровода.
Друго проучване показва, че ягодите в частност могат да осигурят защита срещу рак благодарение на химическо съединение, което изглежда спира растежа на раковите клетки при животни. Все пак е важно да се отбележи, че са необходими допълнителни изследвания, за да се докаже това.
Освен това ягодите могат да подобрят здравето на червата ви благодарение на съдържанието на фибри. Според едно проучване тази основна хранителна съставка има пребиотични свойства, което ги прави идеални за подхранване на полезните бактерии в червата ви. Тези плодове са богати и на витамин С, който осигурява 59 mg на 100 г. Този витамин е известен със способността си да поддържа здрава кожа, кости и имунна система, както и да подпомага заздравяването на рани.
Източник: БГНЕС