Шеф Манчев: Много звезди не ми говорят след "Черешката на тортата"


Шеф Манчев: Много звезди не ми говорят след "Черешката на тортата"
Снимка: При Тото

За мечтите и кошмарите в кухнята и живота. За това кога човек трябва да преглътне егото си. Защо от 5000 деца, завършващи кулинарно училище у нас, само около 500 успяват да се реализират като готвачи?! Защо толкова много се вика в кухнята?! За “гаражните митове” относно качеството на храната у нас… Това са само малка част от темите, за които Йонислав Йотов - Тото и топ готвачът Иван Манчев говориха от сцената на единствения подкаст у нас, който се снима на живо и пред публика - “При Тото MEGA”.

Разговорът започна с вдигане на тост по повод 3-я рожден ден на подкаста. Пред пълна зала шеф Манчев разкри неизвестни досега истории от личния си и професионален път. И както самият той призна в края на разговора - Тото буквално го “разфасова”, прекарвайки го през различни моменти от живота му, за да стигне до отговора на въпроса “Кой всъщност е Иван Манчев и има ли право да се държи по начина, по който го прави в “Кошмарите” и не само…?”.

Вижте още: Жената на шеф Манчев показа супер тяло (СНИМКИ)

Aз съм такъв, какъвто съм, благодарение на моите родители. Семейството е изключително важно, то е в основата на всичко, заяви гостът, който е станал готвач именно заради баща си. “Иване, ти си голям сладокусник, искам да те направя готвач”, казал Манчев-Старши един ден на сина си, който дотогава бил убеден, че бъдещето му е в семейния автосервиз.

Оказа се също, че сред любимите храни на шефа (въпреки предположенията на мнозина) са печените кренвирши с кашкавал и яйцата по панагюрски. Страстта си към чесъна и лютите чушки пък носи от дете. Затова, след като учителката от детската градина помолила родителите му да не му дават да яде чесън през седмицата, за да не мирише, той започнал да си носи люти чушлета в джобчето на престилката. В пълния епизод на подкаста, който предстои да излезе и в официалния YouTube канал на ToTo Yotov зрителите ще могат да научат и как малкият Иван спасява войници от глад, както и историята за прасето и свинските пръжки, заради които се озовал в карцера на казармата.

На въпроса на Тото защо толкова много се вика в кухнята на един ресторант, Манчев обясни, че стресът наистина е огромен. “Ти произвеждаш продукт, който трябва да доставиш, т.е. да продадеш на момента. Като в малка фабрика, но ако обувките, които правиш днес, можеш да ги продадеш след месеци или година, храната трябва да я доставиш на клиента в рамките на минути. Познавам дори готвач, който не само вика, а дори и бие, ако нещо не е както трябва”, призна той.

Пред публиката в театъра гостът сподели още, че три години е работил в ТВ7 без да му плащат: “Достатъчно ми беше да изписват правилно името ми и това на ресторанта ми”. След време обаче именно това решение се оказва конкурентното му предимство, когато отива на кастинг сред много други добри готвачи за “Черешката на тортата” – форматът, заради който много наши популярни личности, след като са участвали, вече не му говорят и дори не го поздравяват. “И теб няма да пощадя, ако някой ден се съгласиш да участваш”, закани се Манчев на Тото.

Манчев, който само за няколко години успява да се издигне от помощник-готвач на закуските до главен готвач и член на управителния съвет на най-големия хотел у нас, познат тогава като “Японския”, сподели и един от водещите си принципи:

“Не е важно какво имаш, важно е какво създаваш. Това е житейският принцип, който безкомпромисният в работата си готвач трябва да следва и не само той. Затова и ти си много успешен, Тото, заради това, което създаваш - хората харесват това, което правиш, благодарение на това какъв си! /.../ За мен беше привилегия, че съм тук - чувствах се прекрасно и ти благодаря за поканата. Бъди такъв, какъвто си!”. Това каза на финала на подкаста шеф Иван Манчев.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама