Сашо Роман: Слави Трифонов ме създаде, Карамански ме позлати (ВИДЕО)


Сашо Роман: Слави Трифонов ме създаде, Карамански ме позлати (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

В новия епизод на подкаста "При ТоТо" поп фолк легендата Сашо Роман се връща години назад – в детството си, за да признае, че семейството му е живяло много бедно, а на него му се е налагало да ходи на училище директно от обора с животните. 

Как от Сашо-Слона става Сашо Роман и кой е кръстникът му?

"Любимият ми филм беше "Слонът, моят приятел", оттам дойде и прякорът ми – Сашо-Слона. Всеки ден гледах филма от първата до последната му прожекция в киното и не спрях, докато не научих всичките му песни. После започнах да ги свиря и по сватбите", спомня си певецът. Именно на една от сватбите, на които свири – на Илия Илиев–Професора, Сашо се запознава със Слави Трифонов, който, когато го чува как пее, "се хваща за главата". Скоро след това продуцентът на БМК му предлага договор и го кани да стане част от новосъздадената Рома ТВ.

"Много съм благодарен на тези момчета", казва певецът за Слави, Годжи и Евгени Димитров. Подадоха ми голяма ръка, всичко те правеха, нито пари ми вземаха, нито нищо… Благодарен съм им и до днес. Не можеш да не бъдеш благодарен на хората, които са те създали!"

"С Карамански бяхме побратими. Жоро Илиев пък ми брои 10 бона за "Гълъбите бели", разкри певецът пред Йонислав Йотов – ТоТо.

"Първото ми гадже, първата ми жена в живота ми, е съпругата ми. Имало е издънки, изцепки, обаче семейството е голяма работа", признава музикантът, който наскоро стана и прадядо. А жена му е била винаги до него, включително и на една от срещите му с Иво Карамански.

"Всички ме уважаваха - и Карамански, и Жоро Илиев, и другите… Когато ме извикаха да пея за първи път на Карамански, много се бях притеснил, а той ме пита какво ми е. Казвам му – не знам, може да съм вдигнал кръвно", разказва Сашо на ТоТо. Тогава Иво Карамански вика готвача на кръчмата и му диктува народна рецепта за сваляне на кръвно – малко оцет и счукан чесън на екс!

"Жоро Илиев пък гонеше охраната си от кръчмите, за да не се притесняват хората", продължава с историите си певецът. Хвали се как една вечер Жоро Илиев го вика, за да му изпее "Гълъбите бели", след което му брои "една камара петдесетарки – общо 10 000" и си тръгва.

"ВИС ме взеха под крилото си. Взеха ми пейджър, ушиха ми два костюма. А Карамански ме возеше из София и ми показваше заведенията си. Казваше ми – избери си кое заведение искаш и ще ти го подаря", признава певецът. Една вечер пък, когато босът го вика, жената на Сашо тръгва с него. Като я вижда, Карамански веднага ѝ нарежда: "Отваряй, чантата!", след което я пълни догоре с пари. Предлага на Сашо да им даде и апартамент в София, защото по това време имал 21…

За чалгата преди и чалгата днес: "Едно време беше свободия, пееш си каквото искаш, ходиш си където искаш. Ръцете горе, гюбеци и това е!"

"Днес новите не могат да бъдат чалга изпълнители… Аз имам балади на по 26-27 години, които и до ден днешен се пеят", коментира Сашо Роман. Откровено критикува някои от колегите си в бранша, отправя критика и към по-младите, които, според него, са вирнали носовете, а забравят, че първо трябва да са хора и после певци. Съветва ги това, което пеят, да го пеят с чувство. Признава още, че "грам не гледа" музикални телевизии, защото новите видеоклипове са “пълна порнография”...

“Не искам да говоря прехвалено, но такъв тромпетист като мене, който да свири народна музика, няма. Бях на 8 години, когато духнах за първи път в тромпета”, хвали се още певецът. "Божата дарба - талантът, е 30% от всичко. Другото е – работа, работа, работа…", твърди певецъ.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама