Продават рокли на принцеса Даяна (ВИДЕО)


Продават рокли на принцеса Даяна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

В Калифорния ще бъде продадена на търг огромна колекция от дрехи и модни аксесоари, принадлежали на покойната принцеса Даяна, предаде АФП.

Аукционната къща „Джулиънс окшънс“ ще представи две рокли в Бевърли Хилс, всяка от които се оценява между 200 000 и 400 000 щатски долара.

Първата е синя бална рокля от тюл, дизайн на Мъри Арбейд. Даяна я носи през 1986 г. на лондонската премиера на „Фантомът на операта“. Втората е дантелена рокля от дизайнера Виктор Едълстийн, която тя носи два пъти.

„Имаме някои изключителни вещи, които Даяна е носила с голяма гордост и са истинска емблема на нейния стил“, каза Габриела Шварц от „Джулиънс окшънс“.

Принцесата на Уелс е запомнена като бляскава икона със страст към модата. Тя очарова поколенията дълго след смъртта си през 1997 г. при автомобилна катастрофа в Париж.

Вижте още: 5 тайни за стила на принцеса Даяна, които не знаете

„Тя наистина обичаше модата и имаше интуиция за нея. Беше много внимателна по отношение на моделите и дизайнерите, които носеше“, добави Шварц. „Тя е принцесата на хората и едновременно с това мечтата на модния дизайнер.“

През декември рокля на Лейди Ди достигна рекордните 1,14 милиона щатски долара на друг търг.

Обувки, чанти, шапки и различни предмети, които някога са принадлежали на Даяна, ще бъдат представени днес.

Феновете ще могат да се сдобият с някои от нейните ръкописни писма, както и с предмети, принадлежали на други членове на британското кралско семейство.

Източник: бТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама