Продадоха златния костюм на принцеса Лея от "Междузвездни войни"


Продадоха златния костюм на принцеса Лея от "Междузвездни войни"
Снимка: Getty Images

Златният костюм в стил бикини, който Кари Фишър носи като принцеса Лея на снимките за филма "Завръщането на джедаите" от поредицата "Междузвездни войни", е продаден за 175 000 долара, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на аукционната къща, осъществила продажбата.

Емблематичният костюм става известен, след като Фишър го носи в началото на филма от 1983 г., когато героинята ѝ принцеса Лея е пленена от Джаба Хътянина в двореца му на Татуин и е принудена да бъде робиня.

Костюмът - един от най-запомнящите се във филмите от поредицата "Междузвездни войни", е продаден от базираната в Далас аукционна къща "Херитидж окшънс".

Джо Мадалена, изпълнителен вицепрезидент на тръжната къща, каза, че продаденият костюм е бил тестван и носен от Кари Фишър на снимачната площадка на филма, но в крайна сметка не е попаднал в окончателния му вариант, тъй като е бил заменен с по-удобен.

От "Херитидж окшънс" съобщиха още, че е костюмът е предизвикал ожесточено наддаване сред колекционерите.

Вижте още: Кари Фишър е вярвала, че "Междузвездни войни" ще бъде "посредствена научнофантастична лента"

Мадалена отбелязва, че не е изненадан от вниманието, което участниците в търга са обърнали на костюма, както и на модел на изтребителя Y-wing, който се изправи срещу Звездата на смъртта в оригиналния филм "Междузвездни войни", продаден за 1,55 милиона долара.

В свое интервю през ноември 2016 г. Кари Фишър сподели, че носенето на костюма не е било неин избор. "Когато Джордж Лукас ми го показа, си помислих, че се шегува и това много ме изнерви", каза актрисата, която почина месец по-късно.

Ричард Милър, който е създал костюма, казва в интервю, че е използвал мек материал за изработката на костюма, за да може Фишър да се движи по-свободно. "Въпреки това тя продължаваше да не го харесва. Не я виня", споделя Милър.

Костюмът имаше и своите критици, които смятаха, че той сексуализира Кари Фишър за мъжката фенска маса на франчайза.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама