Принц Хари и Меган Маркъл напускат социалните мрежи


Принц Хари и Меган Маркъл напускат социалните мрежи
Снимка: Getty Images/Guliver

Принц Хари и Меган Маркъл се отказват от социалните медии, след като се разочаровали от "омразата" в сайтове като Facebook и Twitter. Двойката отхвърля социалните мрежи както в личен, така и в професионален план като част от новата си "прогресивна роля" в САЩ, съобщи "Съндей Таймс".

Източник, близък до тях, заяви пред вестника, че "не планират" да използват социалните медии за новата си фондация Archewell и е "много малко вероятно" да рестартират използването на платформите.

Хари и Меган, които се преместиха в Калифорния миналата година, след като внезапно се оттеглиха от британските кралски задължения, преди това имаха видно онлайн присъствие. Те натрупаха над 10 милиона последователи в Instagram акаунта си Sussex Royal, докато се подвизаваха като кралски особи. Но двойката и по-рано се оплакваше от отношението към тях в социалните медии, както и в британската преса.

Меган определи тролинга в миналото като "почти неизлечим", а Хари направи безпрецедентно изявление през 2016 г., в което осъди "расовите нюанси на коментари" и "сексизма и расизма на троловете в социалните медии".

7 ПЪТИ, В КОИТО ХАРИ И МЕГАН НАРУШИХА КРАЛСКИТЕ ПРАВИЛА

Миналата година те стартираха широкообхватната организация с нестопанска цел Archewell, след като се отказаха от марката си Sussex Royal като част от условията за напускане от задълженията на монархията. Те започнаха и други творчески начинания като подписване на сделка със Spotify за производство на подкасти, които разказват "приповдигнати и забавни истории". Двойката подписа и многогодишен договор, за който се твърди, че струва десетки милиони долари, със стрийминг гигант Netflix за производство на "въздействащи" филми и сериали. Маркъл, която е актриса по професия, озвучи документален филм за дивата природа в Disney+ през 2020 година.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама