Почина големият журналист Иван Гарелов


Почина големият журналист Иван Гарелов
Снимка: Личен архив

Тъжна новина. Журналистът и телевизионен водещ Иван Гарелов е починал днес на 81-годишна възраст.

"След продължително лечение тази сутрин почина журналистът Иван Гарелов", съобщиха от "Пирогов". 

Гарелов почина, след като претърпя инцидент в средата на юли, докато се намирал на морето и работейки по новата си книга. Той беше транспортиран по спешност в лечебното заведение с черепно-мозъчна травма. 

Преди година си отиде и съпругата му Донка Стамболийска. Двамата имат дъщеря, Калина, и син, Стефан.

Повече за Иван Гарелов

Иван Стефанов Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в село Смилец, област Пазарджик. Завършва Софийския държавен университет със специалност журналистика.

През 1972 г. започва работа в Българската телевизия като репортер, след което в продължение на 21 години води политическо-информационното предаване „Панорама“. Известен е с фразата „Часът и мястото на срещата са известни“. В БНТ създава и популярното за времето си вечерно публицистично предаване „Екип 4“.

От 11 септември 2000 г. е на работа в Нова телевизия като шеф на „Новини и актуални предавания“, но е уволнен на 14 септември 2001 година.

През 2004 г. става водещ на телевизионната игра „Вот на доверие“ по bTV. Водещ е на играта до 31 декември 2006 г., когато официално е свалена от ефира на телевизията.

През 2011 г. Гарелов съосновава „Кръг 11“, който организира годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“. 

През 2012 г. осъществява сайта garelov.com, а между 2013 и 2014 заедно с Елена Йончева е водещ на „Оригиналът“ по ТВ7.

През 2017 г. става медиен съветник в правителството на Огнян Герджиков, по-късно е освободен от поста. През 2021 г., в интервю за „Панорама“, Гарелов споделя, че е отстранен от поста по желание на Бойко Борисов.

През 2022 г. става сътрудник на председателя на Комисията по културата и медиите в XLVII народно събрание Тошко Йорданов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама