Жизел Бюндхен и съпругът й Том Брейди може да имат едни от най-хубавите тела, но за да ги поддържат във форма, двамата се хранят изключително здравословно.
Личният готвач на звездите Алън Кембъл сподели пред boston.com какво приготвя на супермодела, куотърбека и техните две деца.
Това, че имат персонален готвач не означава, че Том и Жизел си угаждат с гурме паста и крем брюле всяка вечер. Всъщност, те никога не ядат тези неща.
Диетата им е изключително стриктна, ограничена предимно до зеленчуци и от време на време малко месо.
"Когато пазарувам храна, се старая да купувам местни и органични продукти, да избягвам ГМО и да мисля за бъдещето на планетата и на хората. Моята философия е, че диета, базирана основно на растения, има силата да предотврати болести и да лекува", казва Алън.
Това означава, че 80% от това, което консумира семейството на Жизел, са пресни зеленчуци. Кембъл също така включва в менюто им пълнозърнести храни, киноа, просо и боб. Бюндхен и Брейди консумират телешко, хранено само с органични продукти, патешко, пилешко, риба и най-вече - дива сьомга.
"Ако ядете основно захар и въглехидрати, което правят много хора, тялото ви ще бъде много кисело, което води до развитието на болести", казва Кембъл.
Това означава, че има много дълъг списък с храни, които звездното семейство не слага на масата си, включително всичко с бяла захар, бяло брашно и с глутен.
Алън готви с кокосово масло вместо с олио или зехтин, а също така използва хималайска сол.
Дори децата следват хранителния план на родителите си. 6-годишният Бенджамин и 3-годишната Вивиан не ядат едни от най-любимите храни на всички малчугани, сред които пица, пържени картофки и панирани пилешки пръчици. Те много обичат да похапват вегетарианско суши с кафяв ориз, авокадо, моркови и краставица.