Жизел Бюндхен може да е вече на 42 години и да има две деца, но няма как да не отбележим, че е във феноменално добра форма. Бразилката се оттегли от модния подиум, но продължава да се грижи за външния си вид, като редовно практикува йога и се храни балансирано. Ето какво е менюто на красавицата, издадено от vogue.com.
Залага на свежест
80% от това, което консумира, са зеленчуци и пълнозърнести храни. "Купувам най-пресните зеленчуци. Ако не са органични, не ги използвам. И пълнозърнести храни: кафяв ориз, киноа, просо, боб. Останалите 20% са качествени меса: био телешко, патица от време на време и пиле. Що се отнася до рибата, приготвям предимно дива сьомга.
Внимава със сладкото
"Захарта е една от основните причини за смъртност", смята Бюндхен.
Ограничава мазнините и солта
"Без бяла захар. Без бяло брашно. Без мононатриев глутамат. Използвам зехтин, но никога не готвя с него, а само с кокосово масло. Мазнини като рапичното масло се превръщат в трансмазнини... Използвам само хималайска розова сол, никога йодирана сол."
Без...
"Без кафе. Без кофеин. Без храни с благородна плесен. Без млечни продукти."
Умерено плодове
Децата ядат плодове, но аз ги консумирам умерено."